Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street μετά το τριήμερο ράλι

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street. Απώλειες 1,6% για το αργό. Στο 1,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, με το αργό πετρέλαιο να υποχωρεί από τα υψηλά 11 μηνών και τα ομόλογα να καταγράφουν ισχυρά κέρδη.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,3% στις 17.948 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,44% στις 4.952 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,44% στις 2.109 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατέγραψαν πτώση 4.000, στις 264.000. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στις 270.000.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο δημοσίευσε έκθεση-σοκ για την αγορά απασχόλησης, καθώς έδειξε ότι δημιουργήθηκαν μόλις 38.000 θέσεις εργασίας τον Μάιο, έναντι 164.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματα στα στοιχεία για την απασχόληση, σε μια προσπάθεια να δουν αν η έκθεση του Μαΐου ήταν ένα «ατύχημα» ή αποτυπώνει μια τάση.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Απρίλιο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί από τα υψηλά 11 μηνών, καταγράφοντας πτώση 1,6% στα 50,3 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός κινείται 0,06% υψηλότερα, στα 1.264 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,67%. Ισχυρά κέρδη καταγράφουν τα κρατικά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης, με την απόδοση του γερμανικού bund να πλησιάζει το μηδέν, σημειώνοντας νέο ιστορικό χαμηλό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στο ταμπλό, πτώση άνω του 1% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs και της J.P. Morgan.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v