Ανοδος στη Wall με το βλέμμα σε νέα ρεκόρ

Σε επίπεδα-ρεκόρ για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται ο S&P 500. Πτώση για γεν και χρυσό. Άνοδος 1,5% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ και της στερλίνας. Άνοδος 2% για τη JP Morgan. Ράλι 36% για την Line Corp. Kέρδη 3,2% για Goldman Sachs.

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους S&P 500 και Dow Jones να ανέρχονται σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, μετά τα θετικά αποτελέσματα της JP Morgan και παρά την απόφαση-έκπληξη της Τράπεζας της Αγγλίας να μην προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων. 

O Dow Jones κινείται 0,6% υψηλότερα στις 18.491 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,56% στις 5.033 μονάδες, ενώ o S&P 500 ενισχύεται 0,53% στις 2.164 μονάδες.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε όρους περιουσιακών στοιχείων ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,2 δισ. δολάρια ή 1,55 δολάριο ανά μετοχή, από 6,29 δισ. ή 1,54 δολάριο το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 1,43 δολαρίου ανά μετοχή κατά μέσο όρο.

H μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 2%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διέψευσε τους αναλυτές που προεξοφλούσαν μείωση του επιτοκίου στο 0,25%, διατηρώντας το αμετάβλητο στο 0,5%.

Η Τράπεζα δήλωσε πως είναι πιθανό να φέρει πακέτο μέτρων σε τρεις εβδομάδες, όταν θα έχει αποτιμήσει το πώς επηρεάζει τη βρετανική οικονομία η απόφαση για έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει από τη χθεσινή βουτιά, καταγράφοντας άνοδο 1,34% στα 45,34 δολάρια το βαρέλι. Πτώση 1,5% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.323 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει άνοδο 1,2% έναντι του ιαπωνικού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 105 γεν το δολάριο.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουλίου παρέμεινε αμετάβλητος στις 254.000.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,5% τον περασμένο μήνα. Είναι η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από τον Μάιο του 2015.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού θα αυξηθεί 0,3%.

Στο ταμπλό, ράλι πραγματοποιεί η μετοχή της ιαπωνικής Line Corp στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας υπηρεσιών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας έχει εκτιναχτεί κατά 36%, ανεβάζοντας την αποτίμηση της στα 9,34 δισ. δολάρια.

Kέρδη 3,2% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, συνεισφέροντας 35 μονάδες στον Dow Jones. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v