Προσπάθεια ανόδου στη Wall υπό «βροχή» μάκρο

Oριακές κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά από τα στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία. Προσπάθεια ανάκαμψης για το αργό. Στο 1,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο.

Οι αμερικανικές μετοχές κινούνται υψηλότερα μαζί με το δολάριο, ενώ τα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζουν την πτώση, μετά τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις πωλήσεις λιανικής.

Ο Dow Jones κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 18.504 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,16% στις 5.025 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,19% στις 2.159 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, η Fed ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2015.

Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν αύξηση της παραγωγής κατά 0,2%.

Άνοδο 0,6% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο, ενώ κατά 0,2% ενισχύθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 89,5 μονάδες τον Ιούλιο από 93,5 μονάδες τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος στις 93,5 μονάδες

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες. Η Citigroup ανακοίνωσε σήμερα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

Η τράπεζα, με έδρα τη Νέα Υόρκη, γνωστοποίησε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν σε τέσσερα δισ. δολάρια από 4,65 δισ. το περασμένο έτος, καθώς τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια συνέχισαν να πιέζουν τα κέρδη της βιομηχανίας.

Ωστόσο τα κέρδη ανά μετοχή, ύψους 1,24 δολαρίου, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών του Thomson Reuters, που ανέμεναν 1,10 δολάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,5% υψηλότερα στα 45,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,65% στα 1.323 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,108.

Βουτιά πραγματοποιεί το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v