Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα η Wall Street εν αναμονή της Fed

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις των Fed και BoJ για τα επιτόκια. Διαγράφει τις απώλειες το αργό. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Στο 1,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένο στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,47% στις 18.200 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,37% υψηλότερα στις 5.230 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,37% στις 2.146 μονάδες.

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια την Τετάρτη, στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης. Η αγορά αποτιμά με λιγότερο από 20% την πιθανότητα να αυξήσει η Fed το επιτόκιο από το 0,25 με 0,5% που βρίσκεται σήμερα.

Την Τετάρτη θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei, οι αξιωματούχοι της BoJ ενδέχεται να μειώσουν τα επιτόκια σε ακόμα πιο αρνητικό έδαφος.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση 5,8% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό του 1,14 εκατομμυρίου.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στον προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό του 1,19 εκατομμυρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,15% στα 43,5 δολάρια το βαρέλι, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες. Ο χρυσός κινείται 0,02% χαμηλότερα, στα 1.317 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Κέρδη καταγράφουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει πτώση τριών μονάδων βάσης στο 1,65%.

Στο ταμπλό, άνοδο 1,8% σημειώνει η μετοχή της Wells Fargo, μετά την αναβάθμιση από τη Morgan Stanley.  

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v