Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ακάθεκτη σε νέα ρεκόρ η Wall Street

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κινείται ο Dow Jones, με τους επενδυτές να αψηφούν το «Όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα. Ανακάμπτει το ευρώ έναντι δολαρίου. Πάνω από τα 52 δολάρια ενισχύεται το πετρέλαιο. Στο 2,42% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Συνεχίζει ακάθεκτη σε νέα ρεκόρ η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μία ημέρα μετά το ιταλικό δημοψήφισμα, με τον Dow Jones να επιτυγχάνει νέο ρεκόρ και το αργό να διευρύνει το ράλι που πυροδότησε η συμφωνία του ΟΠΕΚ.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,4% στις 19.253 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1% στις 5.310 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,6% υψηλότερα στις 2.206 μονάδες. 

O βιομηχανικός δείκτης ανήλθε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την περασμένη Πέμπτη, στις 19.191,93 μονάδες και άγγιξε το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 19.214 μονάδες. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 5% από τις 8 Νοεμβρίου, ενώ ο S&P 500 έχει πραγματοποιήσει άλμα 14,3%.

Οι εννιά από τους 11 τομείς του S&P 500 βρίσκονται στο «πράσινο», με τις τράπεζες να σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο με 1%. Απώλειες καταγράφουν μόνο οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας και του real estate.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε το Νοέμβριο με τον υψηλότερο ρυθμό του έτους. Ο δείκτης υπηρεσιών ISM αυξήθηκε στις 57,2 μονάδες τον περασμένο μήνα από 54,8 τον Οκτώβριο. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση.

Σημειώνεται ότι περίπου 8 στους 10 Αμερικανούς απασχολούνται στον τομέα τον υπηρεσιών.

Ο αξιωματούχος της Fed, Γουίλιαμ Ντάντλεϊ, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, αν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια πορεία.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλά 21 μηνών έναντι του δολαρίου, προτού ανακάμψει.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,85% στα 52,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,65% στα 1.170 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου διαμορφώνεαι στο 2,42%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της FairPoint Communications πραγματοποιεί άλμα 11%, μετά την ανακοίνωση της Consolidated Communications ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 1,5 δισ. δολαρίων.

Άνοδο 2,8% σημειώνει η μετοχή της Hilton Worldwide, μετά την έγκριση του spin-off της Park Hotels & Resorts και της Hilton Grand Vacations.

Ράλι 2,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Goldman Sachs, στα 228 δολάρια.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v