Ήπια πτώση στη Wall με τράπεζες στο προσκήνιο

Ήπια πτώση σημειώνει η Wall, με τις τράπεζες να ηγούνται των απωλειών, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις των Merrill Lynch και Oppenheimer αλλά και τις δηλώσεις Buffet για ασφαλιστικές και εταιρίες ασφάλισης ομολόγων. Στο επίκεντρο και η Boeing. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ήπια πτώση σημειώνει η Wall Street με τις τράπεζες να ηγούνται της πτώσης, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις των Merrill Lynch και Oppenheimer αλλά και τις δηλώσεις Buffet για ασφαλιστικές και εταιρίες ασφάλισης ομολόγων. Στο επίκεντρο και η Boeing. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Το πράσινο νόμισμα υποχωρεί έναντι των κυριότερων νομισμάτων, κινούμενο σε χαμηλά τριών ετών σε σχέση με το γεν και κοντά σε ιστορικά χαμηλά σε σύγκριση με το ευρώ, ήτοι στα επίπεδα του 1,52.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές των Lehman Brothers και Βear Stearns ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις των Merrill Lynch και Oppenheimer για την κερδοφορία τους, ενώ απώλειες σημειώνει και η AIG ύστερα από τη δήλωση του W. Buffet ότι το πάρτι στις ασφαλιστικές έχει τελειώσει.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, δήλωσε ότι η πρόταση για την παροχή εγγυήσεων στις εταιρίες ασφάλισης ομολόγων δεν ισχύει πλέον.

Απώλειες καταγράφει η Boeing μετά την ανακοίνωση ότι απώλεσε συμβόλαιο με την αμερικανική αεροπορία αξίας περίπου 40 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο δείκτης βιομηχανίας ISM που αναμένεται να υποχωρήσει στο 48,5 τον Φεβρουάριο, από 50,7 τον προηγούμενο μήνα.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.220 μονάδες με πτώση 0,3%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,04%, στις 2.269 μονάδες. Πτώση 0,18% για τον S&P 500, στις 1.328 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,01%, στις 5.824 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,26%, στις 4.730 μονάδες. Πτώση 1,35% για τον DAX 30, στις 6.656 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v