Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρές απώλειες στη Wall λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών

Νέα ήπια πτώση σημείωσε η Wall Street, με τις γεωπολιτικές εντάσεις να βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο. Σε υψηλά πέντε μηνών έκλεισε ο χρυσός. Κέρδη και για το πετρέλαιο. Απώλειες για τη μετοχή της United Airlines.

Mικρές απώλειες στη Wall λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών

Mικρές απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί, λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων και των τελευταίων τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Δεν πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα, ωστόσο τα σημεία έντασης είναι αρκετά και ο πρόεδρος Τραμπ απρόβλεπτος, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής καθώς περιμένουν και την έναρξη ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α' τριμήνου, εκτιμούν Αμερικανοί χρηματιστές.

Στις ειδήσεις από το εταιρικό μέτωπο, απώλειες της τάξης του 2% κατέγραψε η μετοχή της United Airlines, μετά τη δημοσιοποίηση video που δείχνει να απομακρύνεται βιαίως ένα επιβάτης από αεροπλάνο της εταιρείας.

Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, στην πτήση υπήρχαν τέσσερις υπεράριθμοι επιβάτες και κανένας δεν αποχωρούσε οικειοθελώς. Οι αρχές έσυραν με τη βία εκτός του αεροπλάνου έναν επιβάτη.

Η μετοχή της ανταγωνίστριας American Airline σημείωσε άνοδο της τάξης του 3%.

Aπό τον Dow, 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Disney, Mc Donald's, Wal-Mart, Verizon. Aντίθετα απώλειες σημείωσαν οι JP Morgan, Pfizer, Chevron, Apple.

Εν τω μεταξύ ο χρυσός έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 1.274 δολάρια ανά ουγγιά. Μικρά κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο. Το Brent σημείωσε άνοδο 0,6%, τερματίζοντας στα 53,4 δολάρια το βαρέλι.

Σε ό,τι αφορά στις ισοτιμίες, το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,06.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 20.651 μονάδες με οριακές απώλειες (0,03%), ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.866 μονάδες, με πτώση 0,24%. Απώλειες 0,14% για τον S&P, που έκλεισε στις 2.353 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v