Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Wall - Βουτιά για πετρέλαιο

Επιφυλακτικές κινήσεις στην αμερικανική αγορά, ενόψει και των γαλλικών εκλογών την Κυριακή. Προς νέα ιστορικά υψηλά ο τεχνολογικός Nasdaq. Στα αποτελέσματα το ενδιαφέρον. Εντείνονται οι απώλειες για το πετρέλαιο, υποχωρεί κάτω από τα 50 δολάρια.

Σταθεροποιητικά η Wall - Βουτιά για πετρέλαιο

Οριακές κινήσεις στην αμερικανική αγορά σήμερα, αν και οι επενδυτές αναμένεται να κινηθούν επιφυλακτικά ενόψει των γαλλικών εκλογών την Κυριακή, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα της Πέμπτης.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,03% στις 20.585 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,15% στις 2.352 μονάδες. Οριακές απώλειες 0,04% για τον Nasdaq στις 5.914 μονάδες. Σημειώνεται ότι χθες ο τεχνολογικός δείκτης κινήθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό. 

Εχθές οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν άνοδο καθώς το κλίμα βελτιώνεται εν μέσω ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων που υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον νεότερα για τη φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ, μετά και τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin ότι αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

Στην αγορά, κέρδη καταγράφει ο τίτλος της General Electric αλλά και της Honeywell International, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Σε υψηλότερα επίπεδα και ο τίτλος της Visa, μετά την ανακοίνωση εσόδων που υπερέβησαν τις προσδοκίες.

Στον αντίποδα, βουτιά άνω του 7% καταγράφει ο τίτλος της Mattel καθώς τα κέρδη διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,07% στις 7.123 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει άνοδο 0,44% στις 12.079 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να υποχωρεί κατά 0,2% στις 5.067 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, διευρύνονται οι απώλειες για το πετρέλαιο, το οποίο κινείται κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι στο NYMEX, στα 49,6 δολάρια με πτώση 2,15%. Μικρή άνοδο 0,15% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.286 δολάρια/ουγγιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v