Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εσπασε» το ανοδικό σερί του Dow Jones

Ηπια πτώση κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και οι γεωπολιτικές εντάσεις. Απώλειες για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

«Εσπασε» το ανοδικό σερί του Dow Jones

Μικρές απώλειες σημείωσαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη κυρίως στα εταιρικά μεγέθη εξαμήνου, ενώ επανήλθαν οι γεωπολιτικές ανησυχίες με αφορμή δημοσιεύματα για τις πυρηνικές ικανότητες της Βορείου Κορέας.

Πιέσεις στους δείκτες προκάλεσε, σύμφωνα με αναλυτές, και η δήλωση Τραμπ ότι η Β. Κορέα θα αντιμετωπιστεί με φωτιά και οργή αν συνεχίσει να απειλεί τις ΗΠΑ

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 22.085 μονάδες με πτώση 0,15%, ενώ ο Νasdaq έκλεισε στις 6.370 μονάδες με απώλειες 0,21%. Πτώση 0,24% για τον S&P, που έκλεισε στις 2.474 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη στις τελευταίες δέκα συνεδριάσεις εκ των οποίων στις εννέα πέτυχε νέα ρεκόρ.

Αναλυτές της αγοράς σημειώνουν πλέον ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει αρκετούς λόγους για να διορθώσει, όμως οι επενδυτές εστιάζουν μόνο στις θετικές ειδήσεις.

Από το Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι Αpple, Disney, American Express, Chevron. Αντίθετα απώλειες σημείωσαν Boeing, 3M, Boeing.

Κέρδη υψηλότερα του 12% για τις μετοχές των Ralph Lauren και Μichael Kors καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσαν ικανοποίησαν την αγορά.

Κινητικότητα για την Disney που μετά το τέλος της συνεδρίασης δημοσιεύει τα μεγέθη εξαμήνου.

Στις ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που παραμένουν κενές αυξήθηκε στα 6,16 εκατομμύρια από 5,7 εκατομμύρια τον Μάιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας θα διαμορφωθεί στα 5,775 εκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού κινήθηκε 0,22% χαμηλότερα στα 49,17 δολάρια το βαρέλι. Υποχώρησε και ο χρυσός την Τρίτη, εν μέσω πιέσεων από την ανάκαμψη του δολαρίου. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,2% στα 1.262 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο γύρισε σε θετικό έδαφος μετά τα μακροοικονομικά στοιχεία. Ο δείκτης US Dollar Index, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι έξι νομισμάτων, σημείωσε άνοδο 0,4% στις 93,793 μονάδες.

Σε σχέση με το ευρώ το δολάριο κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,17.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v