Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η General Electric στη Wall Street

Δεύτερη μέρα απωλειών για τους Dow Jones και S&P. Τερμάτισε ανοδικό σερί 9 συνεδριάσεων για τον Nasdaq. Σε χαμηλό δύο ετών η μετοχή της General Electric (-4,4%). Ενισχύθηκαν πετρέλαιο και χρυσός.

Βαρίδι η General Electric στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street σε μια συνεδρίαση με περιορισμένο όγκο συναλλαγών καθώς οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ παρέμειναν κλειστές λόγω της Ημέρας του Κολόμβου.

«Σήμερα δεν είχαμε κάποιο οικονομικό νέο (macro). Η αγορά κινήθηκε χωρίς πυξίδα και παρουσίασε ενδείξεις αδυναμίας. Οι επενδυτές φάνηκαν ανήσυχοι εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων σε μια περίεργη μέρα που η αγορά ομολόγων παρέμεινε κλειστή», σχολίασε αναλυτής της Boston Private Wealth Management.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,06% στις 22.760 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,19% στις 2.544 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,16% στις 6.579 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Wal-Mart (+1,8%) και IBM (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-4,4%) και Nike Inc.(-1,7%).

Σημειώνεται ότι η μετοχή της General Electric «βούλιαξε» σε χαμηλό δύο ετών μετά από αλλαγές στη διοίκηση του ομίλου.

Στο μεταξύ, επιστρέφουν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά από πληροφορίες ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα βαλλιστική δοκιμή.

Επιπλέον, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ- Τουρκίας μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να σταματήσει να εκδίδει βίζες για Τούρκους πολίτες εξαιτίας της σύλληψης και δεύτερου διπλωματικού υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας για πιθανές σχέσεις με το κίνημα του Φετουλά Γκιουλέν.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα στηρίξει τις τιμές ενέργειας στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον ο τυφώνας Nate που πέρασε από τον Μισισιπή χωρίς να προκαλέσει σημαντικές ζημιές, υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,5% στα 49,54 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1753 δολ. από 1,1732 την προηγούμενη εβδομάδα. Αντίστοιχα το αμερικανικό νόμισμα «εκτοξεύτηκε» 3,2% σε σχέση με την τουρκική λίρα στο 3,7215 από 3,6149 την Παρασκευή.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,8% στα 1.285 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v