Βαρίδι η Apple για τον δείκτη Nasdaq

Με απώλειες 2,5% η μετοχή λόγω εκτιμήσεων για μικρότερες πωλήσεις iphone Χ. Οριακή η πτώση για τον Dow Jones και τον S&P 500 στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις γιορτές. Σε υψηλό 2,5 ετών το αργό πετρέλαιο.

Βαρίδι η Apple για τον δείκτη Nasdaq

Με οριακή πτώση για τον Dow Jones και τον S&P 500 και μεγαλύτερη για τον Nasdaq ολοκληρώθηκε η πρώτη μετά τις γιορτές συνεδρίαση της Wall Street. Με δεδομένο ότι οι αγορές στην Ευρώπη ήταν κλειστές οι συναλλαγές ήταν περιορισμένες.

Η μετοχή που χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ήταν αυτή της Apple. Ο τίτλος υποχώρησε κατά 2,5% εξαιτίας αναφορών ότι οι πωλήσεις του iphone X των 1.000 δολαρίων θα είναι μικρότερες του αναμενομένου. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που ο Nasdaq έχασε 0,3% στις 6.936 μονάδες. Για τον Dow Jones το κλείσιμο ήταν στις 24.746,21 (πτώση 0,03%) και για τον S&P στις 2.680,50 (κάμψη 0,11%).

Σε αντίθεση με την Apple οι μετοχές εταιρειών λιανικής κινήθηκαν υψηλότερα καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι στις γιορτές οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις, σε επίπεδα ρεκόρ. Το ETF “SPDR S&P Retail” κέρδισε 1,4% με 69 από τις 88 μετοχές που περιλαμβάνει να κλείνουν με θετικό πρόσημο. Τα συνολικά κέρδη από τα τέλη Οκτωβρίου φτάνουν το 17%.

Ο δείκτης FTSE All-World τελούσε υπό διαπραγμάτευση σταθερός στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ τα ομόλογα της υπερδύναμης παρέμειναν επίσης σταθερά με το 10ετες να χάνει μια μονάδα βάσης στο 2,47%.

Στο μέτωπο των ισοτιμιών το ευρώ ανέκτησε τη δύναμή του και παρέμεινε σταθερό έναντι του δολαρίου στα 1,18,69 δολάρια έχοντας τη Δευτέρα δεχτεί ένα χτύπημα που οδήγησε σε διάστημα λίγων λεπτών σε απώλειες 3%. Το γεγονός αποδίδεται σε πώληση μέσω υπολογιστή (algo trading) η οποία συνέβη σε συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών.

Το νόμισμα της ευρωζώνης ωστόσο υπέστη πιέσεις τις τελευταίες ημέρες καθώς η νίκη των αυτονομιστών στην Καταλονία προκάλεσε πτώση της ισοτιμίας και ρευστοποιήσεις στην ισπανική αγορά μετοχών. Eίναι, όμως, καθ’ οδόν για να ολοκληρώσει τη χρονιά ως το νόμισμα των G-10 με την καλύτερη απόδοση: κερδίζει 12% έναντι του δολαρίου.

Το αργό πετρέλαιο (West Texas Intermediate) κατέγραψε κέρδη 2,2% στα 59,77 δολάρια το βαρέλι. Ο μαύρος χρυσός αναρριχήθηκε σε υψηλό 2,5 ετών μετά και από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό στη Λιβύη. 

Οχρυσός κέρδισε επίσης 0,5% στα 1,280 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v