Συγκρατημένη άνοδος στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Οριακά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά για τα treasuries. Ανοδος 0,58% για το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται ο χρυσός.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου ετοιμάζονται να στείλουν το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Dow Jones κινείται 0,13% υψηλότερα στις 24.783 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,04% στις 6.966 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,05% στις 2.682 μονάδες. 

Την Τρίτη, η αμερικανική Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε νωρίτερα με 51 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά, το σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει τη σαρωτική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ, και το έστειλε πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η τελευταία θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει αργότερα σήμερα, για να εγκρίνει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, αφού τρία άρθρα του διαπιστώθηκε ότι παρέβαιναν τους κανόνες για τα δημοσιονομικά και για την έγκρισή τους θα απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (60 ψήφων), όχι απλή.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,58% στα 57,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,23% υψηλότερα, στα 1.267 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1852 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,49%.

Στο ταμπλό, η FedEx ενισχύεται 3%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ράλι 9,2% πραγματοποιεί η BlackBerry, η οποία εμφάνισε έσοδα και κέρδη που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v