Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα στη Wall Street με το βλέμμα στον Τραμπ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να πλησιάζει τις 25.000 μονάδες. Ανακάμπτει το αργό. Στο 2,85% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Αλμα στη Wall Street με το βλέμμα στον Τραμπ

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, ξεκινώντας την εβδομάδα με θετικό πρόσημο μετά από εβδομαδιαίες απώλειες 5%.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στο σχέδιο για τις δαπάνες στις υποδομές που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,93% στις 24.658 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,67% στις 6.989 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,55% υψηλότερα, στις 2.660 μονάδες. 

H κυβέρνηση Τραμπ παρουσίασε τη Δευτέρα ένα σχέδιο που υπόσχεται τουλάχιστον $1,5 τρισ. σε νέες επενδύσεις.

Η πρόταση που δημοσιεύτηκε σήμερα προτείνει τη χρήση 200 δισ. δολαρίων από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό σε βάθος δεκαετίας, με στόχο την προσέλκυση πόρων για την πραγματοποίηση επενδύσεων 1,5 τρισ. δολαρίων.Στόχος του σχεδίου Τραμπ είναι η δημιουργία τοπικών ροών εσόδων για επενδύσεις

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,1% στα 59,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,48% στα 1.322 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2248 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 2,85%.

Στο ταμπλό, σε θετικό έδαφος κινούνται και οι 30 μετοχές του Dow Jones. Tην μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Cisco, με 2,8%. Κέρδη 2,2% καταγράφει η μετοχή της Apple.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v