Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνακάμπτει η Wall Street μετά το sell-off

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες με το βλέμμα των επενδυτών στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και στα εταιρικά αποτελέσματα. Kέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones. Άνοδος για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Άλμα 3,3% για την Merck.

Aνακάμπτει η Wall Street μετά το sell-off

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι αμερικάνικες μετοχές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ξεπεράσουν τις επίμονες ανησυχίες γύρω από την παγκόσμια εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,2% ή 300 μονάδες στις 24.230 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,73% υψηλότερα στις 7.034 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,35% στις 2.639 μονάδες. 

Η δήλωση του Αμερικανού πρόεδρου την Κυριακή ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Κίνα βοήθησε στην βελτίωση του κλίματος, το οποίο έχει επιδεινωθεί από το μπαράζ εμπορικών μέτρων που έχουν ανακοινώσει οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

O Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε την Κυριακή ότι η Κίνα θα είναι η πρώτη που θα κάνει πίσω στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Σι και εγώ θα είμαστε πάντα φίλοι, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη διαμάχη μας για το εμπόριο. Η Κίνα θα μειώσει τους εμπορικούς της φραγμούς γιατί αυτό είναι το σωστό. Οι φόροι θα γίνουν αμοιβαίοι και θα γίνει μια συμφωνία για την πνευματική ιδιοκτησία. Σπουδαίο μέλλον και για τις δύο χώρες!» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Εν τω μεταξύ, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στην έναρξη των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι BlackRock, Wells Fargo και JP Morgan είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 62,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,01% στα 1.336 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2322 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,797%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της AveXis πραγματοποιεί άλμα 85%, μετά την ανακοίνωση της Novartis ότι θα εξαγοράσει την αμερικάνικη φαρμακευτική.

Άλμα 3,3% σημειώνει η μετοχή της Merck.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v