Κερδοφόρος ο Απρίλιος για τη Wall Street

Θετικός ο Απρίλιος και για τους τρεις δείκτες στη Wall Street παρά την πτώση στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα. Κάτω από το 3% παραμένει το 10ετές ομόλογο. Σε υψηλό τριών μηνών το δολάριο.

Κερδοφόρος ο Απρίλιος για τη Wall Street

Πτώση κατέγραψε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου, με πρωταγωνιστή των απωλειών τις τηλεπικοινωνίες.

Ειδικότερα, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο μετά τη συμφωνία εξαγοράς της Sprint από την T-Mobile έναντι 26,5 δισ. δολαρίων καθώς αναλυτές αμφισβητούν ότι το deal θα καταφέρει να λάβει το πράσινο φως από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλά αποτελέσματα α’ τριμήνου γνωστοποίησαν τα McDonals. Tα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,38 δισ. δολάρια ή 1,72 δολ. ανά μετοχή έναντι 1,21 δισ. ή 1,47 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Allergan καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 3,74 δολ. και τα έσοδα στα 3,67 δισ. δολάρια από κέρδη 3,36 δολ. και έσοδα 3,6 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την παραμονή του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3%. Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,94% και η απόδοση του 30ετούς σημείωσε πτώση μιας μονάδας βάσης στο 3,11%.

«Οι προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό ανεβάζουν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι αν η Fed θα προχωρήσει σε τρεις ή σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων», σχολίασε αναλυτής.

Η αύξηση των επιτοκίων είναι ένα ζήτημα που διχάζει τη Wall Street. Κάποιοι βλέπουν τα υψηλότερα επιτόκια σαν ψήφο εμπιστοσύνης στην δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, ενώ άλλοι βλέπουν το αυξημένο κόστος δανεισμού σαν μια απειλή για τις αγορές των ταύρων που έβρισκαν ώθηση από τα χαμηλά επιτόκια.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός για πρώτη φορά έπιασε τον στόχο της Fed καθώς ανήλθε στο 2% τον Μάρτιο από 1,7% τον προηγούμενο μήνα.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,61% ή 148 μονάδων στις 24.163, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,82% στις 2.648 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,75% στις 7.066 μονάδες.

Συνολικά τον Απρίλιο, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,3%, ο S&P 0,3% και ο Nasdaq 0,1%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κέρδισε 0,7% στα 69,34 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,7% στα 1.314 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έπιασε υψηλό τριών μηνών έναντι του ευρώ σημειώνοντας άνοδο 0,5% στο 1,2077 από 1,2130 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v