Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να καταγράφει ισχυρά κέρδη. Αλμα 8,5% για τη μετοχή του Facebook. Στο 2,99% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί από το 3% και ο τεχνολογικός τομέας πραγματοποιεί ράλι. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 24.368 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,62% υψηλότερα στις 7.117 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,1% στις 2.668 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 49 ετών την εβδομάδα που έληξε στις 21 Απριλίου, καταγράφοντας βουτιά 24.000, στις 209.000.

Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά ενισχύθηκαν 2,6% τον Μάρτιο, την ώρα που οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι η αύξηση των παραγγελιών θα φτάσει το 2,5%.

Εξαιρουμένων των αεροπλάνων και αυτοκινήτων, οι παραγγελίες χωρίς τον τομέα των μεταφορών ήταν αμετάβλητες.

Ο τομέας των μεταφορών πολλές φορές αλλάζει την εικόνα καθώς μπορεί να έχει μεγάλες εναλλαγές από μήνα σε μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 68,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.324 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,2197 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει τρεις μονάδες βάσης, στο 2,994%.

Στο ταμπλό, άλμα 8,5% πραγματοποιεί το Facebook, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ράλι 11% σημειώνει η μετοχή της AMD, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v