Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σερί ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο τεχνολογικός δείκτης για άλλη μια συνεδρίαση. Οριακή πτώση για τον Dow Jones. Τρίτη διαδοχική άνοδος για τον S&P. «Άλμα» 4,8% για την μετοχή του Twitter.

Δεύτερο σερί ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Επιμένουν ανοδικά S&P και Nasdaq με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο και πρωταγωνιστές τις μετοχές των Apple και Amazon που έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 0,8% στα 193,34 δολ. και η μετοχή της Amazon κινήθηκε υψηλότερα 1,9% στα 1.697 δολ.

Επιπλέον, «άλμα» 4,8% σημείωσε η μετοχή του Twitter μετά την ανακοίνωση ότι ο τίτλος του κοινωνικού δικτύου θα ενταχθεί στον δείκτη S&P σε αντικατάσταση της Monsanto.

Παράλληλα, επιστρέφουν στο προσκήνιο οι φόβοι για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Ειδικότερα, το αδιέξοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας και η απόφαση Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου σε στενούς εταίρους όπως Καναδά, Μεξικό και Ε.Ε., προβληματίζει τους επενδυτές.

«Αυτό το ζήτημα θα συνεχίσει να μας απασχολεί. Κανένας δεν κερδίζει με τους συγκεκριμένους δασμούς. Οι τιμές χάλυβα έχουν αυξηθεί πολύ και δυστυχώς υπάρχουν περισσότεροι χρήστες του χάλυβα από παραγωγούς χάλυβα», ανέφερε ο επικεφαλής της Bleakley Financial Group, Peter Boockvar.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο δείκτης υπηρεσιών ISM ενισχύθηκε περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές και συγκεκριμένα στις 58,6 μονάδες τον Μάιο από 56,8 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη άνοδο στις 57,6 μονάδες.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06% ή 13 μονάδων στις 24.799, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,07% στις 2.748 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ ήτοι υψηλότερα 0,41% στις 7.637 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν (πέρα από την Apple) οι μετοχές των DowDuPont (+1,4%) και IBM (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Merck & Co (-1%) και Walmart (-0,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,2% στα 65,52 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.302 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1714 από 1,1698 την Δευτέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v