Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street και μετά τη Fed

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Άλμα 6% για τη Fiat. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη για τον χρυσό.

Aνοδος στη Wall Street και μετά τη Fed

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει η Wall Street με τους τραπεζίτες να τάσσονται υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων παρά τους αυξημένους κινδύνους από το εμπόριο, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,4% στις 24.271 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 7.727 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,5% στις 2.727 μονάδες. 

Επιπλέον οι επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στους επιπρόσθετους δασμούς που αναμένεται να επιβάλουν στην Κίνα οι ΗΠΑ, αλλά και στις κινήσεις που γίνονται για να αποφευχθεί μια αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, ο πρέσβης Ρίτσαρντ Γκρένελ είπε στους CEO των Daimler, VW και BMW σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο Βερολίνο, πως ο κ. Τραμπ δεν θα αύξανε τους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, αν η Ε.Ε. μηδένιζε τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απάντησε ότι θα μπορούσε να στηρίξει μια μείωση δασμών στα αυτοκίνητα, αλλά όχι αποκλειστικά για τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, στις 231.000. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το MarketWatch προέβλεπαν 225.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακές κινήσεις στα 74,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.256 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,171 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,84%.

Στο ταμπλό, άλμα 6% πραγματοποιεί η μετοχή της Fiat, ενώ η μετοχή της General Motors ενισχύεται 2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v