Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδικό γύρισμα στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Διαγράφουν τις απώλειες οι δείκτες με το ενδιαφέρον των επενδυτών στην ομιλία του Πάουελ. Πτώση 1% για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτάει 13% το Netflix.

Aνοδικό γύρισμα στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά την δήλωση του Τζερόμ Πάουελ ότι η Fed δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 25.106 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,47% υψηλότερα, στις 7.840 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,38%, στις 2.809 μονάδες. 

O Τζερόμ Πάουελ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας στην κατάθεση του στη Γερουσία, υποστηρίζοντας πως τα ρίσκα από την εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ αντισταθμίζονται από τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης του.

Ο πρόεδρος της Fed τόνισε πως η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να ενισχύεται και ότι για την ώρα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί πως είναι καλύτερο να «συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά» τα επιτόκια.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιούνιο, λαμβάνοντας ώθηση από την ισχυρή άνοδο της μεταποίησης και της εξορυκτικής παραγωγής. 

Η Fed ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, μετά από πτώση 0,5% τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,6%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Netflix βουτάει 13%, στα 400 δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προστέθηκαν 5,15 εκατ. συνδρομητές, λιγότεροι από τις εκτιμήσεις του FactSet για 6,2 εκατ.

Τα καθαρά κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 384 εκατ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή, σημειώνοντας άνοδο από τα 66 εκατ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή, το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του FactSet για 79 σεντς.

Απώλειες 0,75% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs. H επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε άλμα 45% στα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο, καθώς και την τοποθέτηση του Ντέιβιντ Σόλομον στη θέση του CEO. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1% στα 67,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,63% στα 1.232 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,169 δολαρίου/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,85%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v