Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall με το βλέμμα στους Τραμπ-Πoύτιν

Οριακά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές την Τρίτη. Απώλειες 4% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο.

Μικρή άνοδος στη Wall με το βλέμμα στους Τραμπ-Πoύτιν

Σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν αλλά και στα αποτελέσματα των εισηγμένων.

O Dow Jones κινείται 0,1% υψηλότερα στις 25.024 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,11% στις 7.834 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,02% στις 2.801 μονάδες.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών αναμένεται να είναι εφ' όλης της ύλης, αλλά κυρίως να επικεντρωθεί στο ζήτημα των εξοπλισμών, της Συρίας αλλά και του Ιράν.

Πριν ξεκινήσει η συνάντηση, ο Ντ. Τραμπ σημείωσε ότι το να έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία είναι θετική εξέλιξη και όχι κακή. Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι είναι ώρα να συζητήσουν για τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον και για τα δύσκολα πολυεθνικά ζητήματα, τα οποία είναι πολλά παγκοσμίως.

Στις εταιρικές ειδήσεις, κέρδη της τάξεως του 1% καταγράφει η Bank οf America, της οποίας τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και η μετοχή της Goldman Sachs καθώς ο τραπεζικός κολοσσός αναμένεται να ανακοινώσει απόψε τον διάδοχο του διευθύνοντος συμβούλου L. Blankfein.

Mε θετικό πρόσημο και η μετοχή της Citigroup, μετά την αναβάθμιση από την Oppenheimer.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, με ρυθμό 0,5% έτρεξαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο, ενώ ο δείκτης Empire State υποχώρησε κατά 2,4 μονάδες τον Ιούλιο, στο 22,6.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 4% στα 68,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 1.242 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1716 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,842%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 3% στα 308 δολάρια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v