Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Apple κέρδισε τις εντυπώσεις στη Wall Street

Με άνοδο άνω του 1% έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq. Οριακή πτώση για τον Dow Jones. Πάνω από 1 τρισ. δολ. η χρηματιστηριακή αξία της Apple (+2,9%). Σε χαμηλό έτους ο χρυσός.

H Apple κέρδισε τις εντυπώσεις στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με πρωταγωνιστή της ανόδου τη μετοχή της Apple που για πρώτη φορά στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου ανήλθε σε κεφαλαιοποίηση πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσε άνοδο 2,9% στα 207,39 δολάρια, ανεβάζοντας στο 9% τα συνολικά κέρδη από την Τρίτη, όταν ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου.

Η συνολική άνοδος της τιμής της μετοχής από την IPO της Apple τη δεκαετία του 1980 ανέρχεται στο 50.000%, αρκετά πάνω από την άνοδο 2000% του S&P 500 κατά την ίδια περίοδο.

Στο μεταξύ, κλιμακώνεται η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας μετά την πρόθεση Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% (αντί για 10%) σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Σαν πρώτη αντίδραση, ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι το Πεκίνο θα πρέπει να «απαντήσει» για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της χώρας και τα συμφέροντα των πολιτών της, το ελεύθερο εμπόριο και το παγκόσμιο κοινό συμφέρον».

«Οι επενδυτές «φλερτάρουν» με έναν συνδυασμό κακών ειδήσεων. Ο πρόεδρος Τραμπ δεν φαίνεται να κάνει πίσω και οι Κινέζοι απειλούν με αντίποινα», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της Spartan Capital Securities, Peter Cardillo.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 0,7% σε σχέση με τον Μάιο, λαμβάνοντας ώθηση από την ισχυρή ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, μηχανολογικό εξοπλισμό και επιβατικά αεροσκάφη. Τον Μάιο οι παραγγελίες είχαν σημειώσει άνοδο 0,4%.

Επιστρέφοντας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, o Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,03% ή 7 μονάδων στις 25.326, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,49% στις 2.827 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,24% στις 7.802 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,9% στα 68,96 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,6% στα 1.220 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1603 από 1,1662 την προηγούμενη μέρα και στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,98%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v