Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση στη Wall Street

Συγκρατημένες απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον S&P 500 να υποχωρεί για τρίτη σερί συνεδρίαση. «Άλμα» 16% για την Tramp Media. Στο 4,24% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στο πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Οριακή πτώση στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street μετά τα macro στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, o Dow Jones υποχώρησε 0,08% ή 31 μονάδες στις 39.282, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,28% στις 5.203 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,42% στις 16.315 μονάδες.

Παρά τη σημερινή πτώση, συνολικά τον Μάρτιο οι δείκτες οδεύουν για τον πέμπτο ανοδικό διαδοχικό μήνα. Ο Dow Jones κερδίζει 0,7%, ο S&P 500 1,8% και ο Nasdaq 1,4%.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+1,1%) και Honeywell (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-2,3%) και 3M Co (-1,8%).

Επιπλέον, η μετοχή της Trump Media πραγματοποίησε «άλμα» 16% στο ντεμπούτο της στη Wall Street.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι underweight ή ανεπαρκώς εκτεθειμένοι σε αυτή την αγορά και θα πασχίσουν να αποκτήσουν έκθεση. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός ομαλής προσγείωσης, μιας Fed που προσφέρει ασφάλεια και διαχειριστών κεφαλαίων και θεσμικών επενδυτών που έχουν περιθώρια να επενδύσουν περισσότερο, σημαίνει ότι το ράλι αυτό μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο ιδρυτής της 3Fourteen Research στο CNBC.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών -που περιλαμβάνουν είδη μακράς διαρκείας, όπως αεροπλάνα και συσκευές- ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο μετά τη μεγάλη πτώση που είχαν σημειώσει τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 1,4% μετά από βουτιά 6,9% τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 1%.

Παράλληλα, οι τιμές των κατοικιών των ΗΠΑ αυξήθηκαν για δωδέκατο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο-ρεκόρ.

O δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller, που αξιολογεί τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές, ενισχύθηκε 0,1% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η άνοδος σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023 ήταν στο 6,6%.

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,24% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,61%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,6% στα 81,47 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 2.177 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ, στο 1,0837 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v