Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. «Άλμα» 1,6% για τον Nasdaq. Στο 4,58% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ανέκαμψε το πετρέλαιο. Πιέσεις στο δολάριο.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της Tesla μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,69% ή 263 μονάδες στις 38.503, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,2% στις 5.070 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,59% στις 15.696 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Verizon (+3%) και American Express (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walmart (-2%) και UnitedHealth (-1,2%).

Νωρίτερα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η General Motors, η διοίκηση της οποίας αναβάθμισε τις προοπτικές κερδοφορίας για το 2024. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,62 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 43,01 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα2,15 δολ. και έσοδα στα 41,92 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε και η Pepsi Co καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,04 δισ. δολάρια από 1,93 δισ. αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και τα έσοδα ανήλθαν στα 18,25 δις. δολάρια, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η αμερικανική οικονομία κατέβασε ταχύτητα τον Απρίλιο, σύμφωνα με την έρευνα της S&P Global, καθώς οι επιχειρήσεις κατέγραψαν πτώση στις νέες παραγγελίες και μείωση της απασχόλησης για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στο χαμηλό τεσσάρων μηνών των 49,9 μονάδων τον Απρίλιο από 51,9 μονάδες τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να στοιχηματίζουν ότι η Fed μπορεί να αυξήσει ξανά τα επιτόκια, μια άλλοτε αδιανόητη προοπτική, που καταδεικνύει τη στροφή στις προσδοκίες των αγορών όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, μετά τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες μετρήσεις για τον πληθωρισμό.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι κινήσεις στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων υποδηλώνουν ότι υπάρχει πιθανότητα 20% να αυξήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τα επιτόκια τους επόμενους 12 μήνες.

Στις αγορές εμπορευμάτων, ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent ενισχύθηκε 1,6% στα 88,37 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,7% στα 83,32 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στα 2.336 δολ./oz.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,58% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,93%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0703 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v