Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Στο 4,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη για το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για τον χρυσό πάνω από τα $2.400. Σε θετικό έδαφος το Brent.

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς η Wall Street προσπαθεί να ανακάμψει από ένα σερί πτωτικών συνεδριάσεων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,18% στις 37. 687μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,42% στις 15.612 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,3% στις 5.007 μονάδες. 

Την Τετάρτη, ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τις αρχές Ιανουαρίου. Και οι δύο δείκτες δέχτηκαν πλήγμα από τη βουτιά της Nvidia και άλλων τεχνολογικών κολοσσών. Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones κατέγραψε την έβδομη πτώση στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις.

«Η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες επειδή έχουν περιοριστεί σημαντικά οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι επενδυτές επιλέγουν να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη μετά την ισχυρή επίδοση της αγοράς το πρώτο τρίμηνο», πρόσθεσε. 

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, πάνω από το 11% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μέχρι τώρα. Από αυτές πάνω από το 72% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση τον Μάρτιο, ενώ υψηλότερα κινήθηκε η μέση τιμή πώλησης.

Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις υποχώρησαν 4,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 4,19 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR). Τον Φεβρουάριο είχαν σκαρφαλώσει σε υψηλό έτους. Η πτώση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μέση τιμή πώλησης ήταν 393.500, δολάρια, περίπου 4,8% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παρέμειναν αμετάβλητες στο επίπεδο των 212.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Απριλίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 87,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,58% στα 2.402 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,064 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v