Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά στοιχεία προβληματίζουν τη Wall

Οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα ισχνά οικονομικά στοιχεία, την κινητικότητα στο μέτωπο των deals και το "μπάσιμο" του Carl Icahn στη Yahoo. Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα ισχνά οικονομικά στοιχεία, την κινητικότητα στο μέτωπο των deals και το "μπάσιμο" του Carl Icahn στη Yahoo.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street έκλεισε σε θετικό έδαφος μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη της Freddie Mac, την ελεγχόμενη εικόνα που εμφάνισε ο πληθωρισμός και την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών.

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές επικεντρώνονται στα μακροοικονομικά στοιχεία, τα ισχνά κέρδη της JC Penney, το «μπάσιμο» του επενδυτή Carl Icahn στην Yahoo, αλλά και στην εξαγορά της CNet Networks από το CBS έναντι 1,8 δισ. δολάρια, με premium 45% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση υποχώρησης του κλάδου της μεταποίησης το Μάιο αλλά και η χειρότερη των προσδοκιών εικόνα της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο (-0,7% έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 0,3%) προβλημάτισε την αγορά, καθώς επιμηκύνει τον χρονικό ορίζοντα αδυναμίας της αμερικανικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο κινείται και πάλι υψηλότερα από τα 125 δολάρια το βαρέλι, μετά τη χτεσινή υποχώρηση.

Ωστόσο, η κινητικότητα στο μέτωπο των deals βελτιώνει το κλίμα, δείχνοντας την αισιοδοξία των στελεχών των εισηγμένων εταιριών για διαφαινόμενη λήξη της πιστωτικής κρίσης.

Νωρίτερα, ο γνωστός επενδυτής Carl Icahn αποκάλυψε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες έχει αποκτήσει 59 εκατ. μετοχές της Yahoo ενώ ζήτησε άδεια για απόκτηση μετοχών της εταιρίας ύψους 2,5 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, αποκάλυψε το σχεδιασμό για έναρξη πολέμου δικαιωμάτων για την απομάκρυνση του διοικητικού συμβουλίου της Yahoo για την «παράλογη», όπως αναφέρει, απόρριψη του deal με τη Μicrosoft. Άνοδος 2,5% για τον τίτλο της Yahoo.

Στην αγορά, ο τίτλος της Chevron καταγράφει κέρδη μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS σε “buy” από “neutral”.

Πτώση για τον τίτλο της JC Penney μετά την ανακοίνωση μείωσης των καθαρών της κερδών κατά το ήμισυ στο α’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.871 μονάδες με απώλειες 0,21%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,04%, στις 2.495 μονάδες. Απώλειες 0,05% για τον S&P, στις 1.407 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,29%, στις 6.229 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημειώνει απώλειες 0,47%, στις 7.051 μονάδες. Πτώση 0,45% για τον CAC 40, στις 5.032 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v