Ηπιοι τόνοι στη Wall Street μετά το θετικό "σερί"

Θετικές εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία και το ελληνικό χρέος προσφέρουν στήριξη στις διεθνείς αγορές, ωθώντας τον παγκόσμιο δείκτη MSCI σε θετικά επίπεδα για το έτος. Ηπιοι τόνοι σε Wall και ευρωαγορές.

Θετικές εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία και το ελληνικό χρέος προσφέρουν στήριξη στα διεθνή χρηματιστήρια, ωθώντας τον παγκόσμιο δείκτη MSCI σε θετικά επίπεδα για το έτος.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφει σταθεροποιητική εικόνα, μετά το «δυνατό» ράλι της Παρασκευής και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 10.572 μονάδες, ο S&P 0,08% στις 1.139 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,06% στις 2.327 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 1% και «σβήνει» τις απώλειες του έτους, με σημαντική ώθηση από τις αναδυόμενες αγορές αλλά και την Ιαπωνία, όπουτ ο δείκτης Nikkei εκτινάχθηκε 2% κι έκλεισε σε υψηλό 6μήνου.

Η εικόνα είναι σταθεροποιητική και στην Ευρώπη μετά από έξι συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Ο δείκτης FTSE σημειώνει ήπια άνοδο, ο DAX ενισχύεται 0,08%, ενώ ο CAC υποχωρεί ανεπαίσθητα.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν θετικά μεγέθη για την απασχόληση και την κατανάλωση στις ΗΠΑ, δημιουργώντας ελπίδες επιτάχυνσης της οικονομικής ανάκαμψης.

Οι δηλώσεις και κινήσεις υποστήριξης της Ελλάδας από Ευρωπαίους εταίρους βελτιώνεται περαιτέρω την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Η δραστηριότητα των εξαγορών και συγχωνεύσεων συνεχίζει να συντηρεί το θετικό κλίμα, με την AIG και την MetLife να κερδίζουν 5% έκαστη περίπου.

Η Royal Dutch Shell ενισχύεται ελαφρώς μετά την απόφαση προσφοράς από κοινού με την PetroChina 3 δισ. δολ. για την εξαγορά της αυστραλέζικης Arrow Energy.

Η Tata Motors υποχωρεί σχεδόν 4% αντιδρώντας στις φήμες ότι η Daimler πωλεί την ινδική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η μετοχή της McDonald's ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεις Φεβρουαρίου 4,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v