Ευνοϊκό καταναλωτικό κλίμα για την Wall

Η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου και η αναρρίχηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ σε υψηλό 3ετίας, στηρίζουν σε θετική αντίδραση την Wall μετά από τρεις συνεδριάσεις απωλειών.

Η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου και η αναρρίχηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ σε υψηλό 3ετίας, στηρίζουν σε θετική αντίδραση τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από τρεις συνεδριάσεις απωλειών, εξαιτίας της αναταραχής στην Λιβύη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,40% στις 12.118 μονάδες, ο S&P 0,84% στις 1.317 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,29% στις 2.773 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με πτώση επί τρίτη επάλληλη συνεδρίαση.

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να προσφέρει περισσότερο «μαύρο χρυσό» στην αγορά για να καλύψει τα κενά της Λιβύης, σε συνδυασμό με την δέσμευση της διεθνούς υπηρεσίας ενέργειας ΙΕΑ να χρησιμοποιήσει στρατηγικά αποθέματα εάν χρειαστεί, εκτόνωσαν τις ανοδικές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου, που εκτινάχθηκαν έως τα 120 δολ. ανά βαρέλι χθες στο Λονδίνο , έχοντας ξεκινήσει το έτος στα 91,5 δολάρια, αντιδρούν με πτώση στην σαουδαραβική ανακοίνωση. Το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί στα 111,98 δολάρια στο Λονδίνο, ενώ τα διεθνή χρηματιστήρια καταγράφουν άνοδο με ανακούφιση από την κίνηση.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης FTSE, η διαπραγμάτευση του οποίου διεκόπη πρόσκαιρα λόγω τεχνικού προβλήματος, έκλεισε με κέρδη 1,37% στις 6.001 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,77% στις 7.185 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,51% στις 4.070 μονάδες.

Η πολυήμερη πτώση των τιμών μετοχών στην Wall Street προσέλκυσε αγοραστές, παρά την δυσοίωνη ανακοίνωση για την αμερικανική ανάπτυξη. Η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 2,8% στο δ΄τρίμηνο 2010, σύμφωνα με την β΄ καταμέτρηση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, από 3,2% στην α΄ καταμέτρηση. Στο γ΄τρίμηνο 2010 η αμερικανική παραγωγή είχε εμφανίσει ανάπτυξη 2,6%, ενώ στο σύνολο του 2010 ανάπτυξη 2,8%.

Αντιθέτως, οι επενδυτές υποδέχονται με ενθουσιασμό τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα, που ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, με εκτίναξη 5% αντιδρά η μετοχή της Boeing Co. στην παραγγελία 30 δισ. δολ. από την αμερικανική Αεροπορία.

Ο τίτλος της Lloyds Banking Group στην Νέα Υόρκη υποχωρεί 5% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών περιθωρίων κέρδους, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη 2010.

Ο τίτλος της American International Group 2% μετά την ανακοίνωση μεγάλης αύξησης κερδών δ΄τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v