Διόρθωση στην Wall με το βλέμμα στην Αθήνα

Καθηλωμένες κρατάνε τις αγορές οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα. Πτώση Wall από τα υψηλά 44 μηνών με πρόσθετη κόπωση λόγω… Super Bowl. Διορθωτική εικόνα σε ευρωαγορές και εμπορεύματα.

Καθηλωμένες κρατάνε τις διεθνείς αγορές οι ασταμάτητες διαβουλεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπίας της χώρας.

Μετά από 5 συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες, στην Wall Street επικρατούν διορθωτικές τάσεις και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,33% στις 12.820 μονάδες, S&P «χάνει» 7 μονάδες στις 1.337 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,54% στις 2.890 μονάδες.

Καθώς δεν έχουν προγραμματιστεί εγχώριες στατιστικές ανακοινώσεις και η ροή των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου είναι σήμερα περιορισμένη, οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της πρωταγωνιστούν στην διαμόρφωση των τάσεων.

Στις ευρωαγορές τα πρόσημα είναι επίσης ήπια πτωτικά και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,27% στις 5.885 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,29% στις 6.747 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 1,04% στις 3.392 μονάδες.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στις αγορές εμπορευμάτων, με τον χρυσό να υποχωρεί 1,25% στα 1.719 δολ. ανά ουγκιά και το πετρέλαιο να εμφανίζει πτώση 1,43% στα 96,44 δολ. ανά βαρέλι.

Οι Αμερικανοί επενδυτές είναι κάπως …εξοντωμένοι σήμερα, μετά τον τελικό του πρωταθλήματος του αμερικανικού football, που εκτιμάται ότι ήταν το γεγονός με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Στον τελικό του Super Bowl, η New York Giants νίκησαν τους New England Patriots με 21-17.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Humana ανακοίνωσε αύξηση κερδών 86%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v