Ο Bernanke δεν απογοήτευσε την Wall Street

Οι δηλώσεις Bernanke δεν διέψευσαν τις προσδοκίες των αγορών για νέο κύκλο ρευστότητας στην αμερικανική οικονομία και συντηρούν την άνοδο στην Wall. Επικουρούν οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Οι δηλώσεις του διοικητή της αμερικανικής Federal Reserve, Ben Bernanke δεν διέψευσαν τις προσδοκίες των αγορών για νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης, και προκαλούν άνοδο στην Wall Street.

Ο διοικητής της Federal Reserve αποκάλεσε την στασιμότητα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ «δραματικά ανησυχητική» και άφησε την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση ώστε να βοηθηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Η ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke στο οικονομικό συνέδριο του Jackson Hole κυριαρχησε εξαρχής στις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν με εύρωστη άνοδο σε Ευρώπη και Wall Street, περιμένοντας την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη. Η πρώτη αντίδραση των αγορών στην ομιλία ήταν αρνητική και η άνοδος περιορίστηκε καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για άμεση στήριξη.

Ωστόσο, η δέσμευση του κ. Bernanke στο διεθνές συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών ότι η Fed είναι «έτοιμη να δράσει, όταν χρειαστεί,» επανέφερε τους βασικούς δείκτες σε πορεία ανόδου, καθώς φέρνει πολύ κοντά, σύμφωνα με τους αναλυτές, την προοπτική έναρξης ενός νέου, τρίτου, γύρου ποσοτικής χαλάρωσης που θα τονώσει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,59% στις 13.078 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,38% στις 1.405 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,39% υψηλότερα στις 3.061 μονάδες.

Οι ευνοϊκές μακροοικονομικές ανακοινώσεις συνεισφέρουν στην θετική εικόνα. Ανακοινώθηκε ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν 2,8% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 2%.

Επίσης, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών τον Αύγουστο, καθώς βελτιώθηκε η αποπληρωμή χρεών από τα νοικοκυριά, αν και οι προοπτικές για το μέλλον παρέμειναν δυσοίωνες.

Χθες τα πρόσημα ήταν έντονα διορθωτικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον S&P 500 να κλείνει κάτω από τις 1.400 μονάδες για πρώτη φορά σε 4 εβδομάδες

Παρά τις διορθωτικές τάσεις αυτής της εβδομάδας, μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί 2,3% στον Αύγουστο, απολαμβάνοντας τον τρίτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα.

Οι όγκοι των συναλλαγών παραμένουν περιορισμένοι και αυτή την εβδομάδα στα χρηματιστήρια ΗΠΑ και Ευρώπης, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η περίοδος των θερινών διακοπών.

Το χρηματιστήριο της Wall Street δεν θα λειτουργήσει την Δευτέρα λόγω της αργίας για την Ημέρα Εργασίας, που σηματοδοτεί και την επίσημη επιστροφή των Αμερικανών εκδρομέων.

Η Target Corp. και η Bank of America περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που αποκομίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη από το επιχειρηματικό μέτωπο. Η Corning ενισχύεται 3,4% κατόπιν αναβάθμισης από την Oppenheimer & Co.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,14% στις 5.711 μονάδες, ο DAX έκλεισε με άνοδο 1,09% στις 6.971 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,01% στις 3.413 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v