Στη σκιά των αποτελεσμάτων η Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων. Θετικό μήνυμα από Αlcoa. Τι αναμένουν οι αναλυτές το Q4. Στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο χρυσός.

Πιέσεις ασκήθηκαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall εν αναμονή τις δημοσιοποίησης των εταιρικών αποτελεσμάτων της Alcoa. Στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο χρυσός. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Tα αποτελέσματα της Alcoa ήταν εντός προβλέψεων. Για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία παρουσίασε κέρδη 242 εκατ. δολαρίων ή 23 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 181 εκατ. δολαρίων ή 18 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο περσυνό διάστημα. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 2% στα 5,9 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές προχώρησαν και σήμερα σε ήπιες ρευστοποιήσεις στη Wall μετά το ράλι τιμών της προηγούμενης εβδομάδας -με αφορμή την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού, τουλάχιστον έως την 1η Μαρτίου- καθώς οι αναλυτές μείωσαν κατακόρυφα τις προβλέψεις αύξησης κερδοφορίας για τις εισηγμένες του S&P στο Q4, μόλις στο 2,8%, έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση κερδών 9,9%.

Από το στατιστικό μέτωπο, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέκαμψε από τα χαμηλά τον Δεκέμβριο, αν και πάλι παρέμεινε το χειρότερο μέγεθος από τον Μάρτιο 2010, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο National Federation of Independent Business.

Επιπλέον νευρικότητα προκαλεί στους επενδυτές η συνέχιση των συζητήσεων μεταξύ Λευκού Οίκου και Κογκρέσου προκειμένου να αποφευχθεί ένας πιθανός «δημοσιονομικός γκρεμός» μετά την 1η Μαρτίου.

Από πλευράς τίτλων, διατηρήθηκαν και σήμερα οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο με την μετοχή της Bank of America να υποχωρεί 1,1%, της Citigroup 0,8% και της Wells Fargo 0,7%, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 93,24 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 1.660 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 0,5% στα 1,86 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,6% στα 23,57 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow υποχώρησε 0,41%, στις 13.329,00 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,32% κλείνοντας στις 1.457,17 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,23% στις 3.091,81 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που περιμένουν επίσης τα αποτελέσματα της Alcoa και αφομοιώνουν σειρά στατιστικών μεγεθών για την οικονομία της ευρωζώνης.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,17% στις 6.054 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,47% στις 7.696 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι κέρδισε 0,04% στις 3.706 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v