Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κολλημένη» με τα ρεκόρ η Wall Street

Ακάθεκτοι συνέχισαν το σερί νέων ιστορικών υψηλών οι Dow και S&P. Στήριξη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα και το εμπορικό ισοζύγιο Κίνας. Νέο υψηλό 5ετίας για Stoxx 600 και δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ για DAX.

Ακάθεκτοι συνέχισαν το σερί νέων ιστορικών υψηλών οι Dow και S&P. Στήριξη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα και εμπορικό ισοζύγιο Κίνας. Νέο υψηλό 5ετίας για Stoxx 600 και δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ για DAX.

Στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων κινήθηκε σήμερα η Wall με τον δείκτη S&P να συμπληρώνει 5 διαδοχικά νέα ιστορικά υψηλά.

Αναλυτικά, η μετοχή της Whole Foods Market ενισχύθηκε 10,1% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων α’ τριμήνου και την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας του ομίλου για το έτος.

Αντίστοιχα και ο τίτλος της Electronics Arts εκτινάχθηκε 17% καθώς η διοίκηση προέβλεψε σημαντική αύξηση στην κερδοφορία το 2013.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Symantec Corp. υποχώρησε 2,5% καθώς τα έσοδα τριμήνου και οι πωλήσεις ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συνολικά έως σήμερα το 72% των εισηγμένων του S&P έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων ενώ 52% αυτών γνωστοποίησαν πωλήσεις κατώτερες των αναμενόμενων.

Επιπλέον θετικό αντίχτυπο στην χρηματιστηριακή αγορά είχε η απροσδόκητη επιστροφή της Κίνας σε εμπορικό πλεόνασμα τον Απρίλιο, ένδειξη θετική για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεσμεύσεις των κεντρικών τραπεζών για παροχή ρευστότητας μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομική ανάπτυξη και οι στατιστικές ενδείξεις βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας έχουν υποστηρίξει τα διεθνή χρηματιστήρια σε σταθερή βελτίωση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,9% στα 96,52 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,45% στα 1.470 δολ./oz.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχυόταν 16,8% στο 1,18 δολ. και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola ΗΒC κινήθηκε ανοδικά 4% στα 26,48 δολ.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,33%, στις 15.105,28 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,41%, κλείνοντας στις 1.632,68 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,49% στις 3.413,27 μονάδες.

Σταθερά ανοδικά κινήθηκε και σήμερα ο παγκόσμιος δείκτης MSCI, ενώ σε νέα υψηλά πενταετίας αναρριχήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το δείκτη DAX στην Φρανκφούρτη να κλείνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο, ενισχύθηκε 0,39% στις 6.583 μονάδες, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,83% στις 8.250 μονάδες και αντίστοιχα ο CAC στο Παρίσι κέρδισε 0,88% στις 3.956 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v