Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ρεκόρ με ήπια άνοδο η Wall Street

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street, μετά την κατάκτηση επάλληλων ρεκόρ. Στο επίκεντρο ανακοινώσεις Q3 και το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας. Νέα ρεκόρ στις ευρωαγορές, κέρδη για χρυσό, πετρέλαιο.

Αναπαύονται …αγκαλιά με τα ρεκόρ τα διεθνή χρηματιστήρια και η αμερικανική Wall Street κινείται σταθεροποιητικά μετά την κατάκτηση των 15.000 μονάδων του Dow Jones για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου και, από το στατιστικό μέτωπο, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας.

Μετά από ελαφρώς διορθωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 15.072 μονάδες, ο S&P εμφανίζει κέρδη 0,31% στις 1.631 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,39% υψηλότερα στις 3.410 μονάδες.

Χθες στην Wall Street ο δείκτης των αμερικανικών blue chips έκλεισε πάνω από τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέκτησε επίπεδα ρεκόρ επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Σε έκθεση προς τους επενδυτές η Morgan Stanley προβλέπει ότι ο δείκτης S&P 500 θα κλείσει το έτος στις 1.600 μονάδες.

Οι δεσμεύσεις των κεντρικών τραπεζών για παροχή ρευστότητας μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομική ανάπτυξη και οι στατιστικές ενδείξεις βελτίωσης της αμερικανικής οικονομίας έχουν υποστηρίξει τα διεθνή χρηματιστήρια σε σταθερή βελτίωση.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI, ενώ σε νέα υψηλά πενταετίας αναρριχήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ. 

Ο  δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,39% στις 6.583 μονάδες, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,83% στις 8.250 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,88% στις 3.956 μονάδες.

Η στατιστική είδηση της σημερινής ημέρας είναι η επιστροφή της Κίνας σε εμπορικό πλεόνασμα τον Απρίλιο, που αιφνιδίασε ευχάριστα τους αναλυτές και καθησύχασε τους φόβους για την ανάπτυξη της χώρας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ξεχωρίζουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της AOL, της Groupon και της Whole Foods Market, καθώς και τα στοιχεία μηνιαίων πωλήσεων της McDonald’s.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο χρυσός ενισχύεται 1,05% στα 1.464 δολ. ανά ουγκιά μετά την χθεσινή κάθετη πτώση και το πετρέλαιο κερδίζει 0,4% στα 96 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v