Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall που φλερτάρει με το εξαήμερο ράλι

Ηπια κέρδη σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, επιχειρώντας την έκτη ανοδική συνεδριάση. Κέρδη για το δολάριο. Υποχωρεί το αργό. Στο 2,86% η απόδοση του 10ετούς.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall που φλερτάρει με το εξαήμερο ράλι

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τον Nasdaq να οδεύει για τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από το 2011.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 25.242 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% υψηλότερα στις 7.257 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,02% στις 2.731 μονάδες. 

Για την εβδομάδα, ο Dow Jones οδεύει προς τα υψηλότερα κέρδη από το Δεκέμβριο του 2011. Ο S&P ετοιμάζεται να καταγράψει την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ ο Nasdaq αναμένεται να σημειώσει την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το Νοέμβριο του 2011.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι τιμές εισαγωγών πραγματοποίησαν άλμα 1% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,2% τον Δεκέμβριο. 

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση στις τιμές εισαγωγών κατά 0,6%. 

Είναι η τελευταία μέτρηση αυτή την εβδομάδα, που καταδεικνύει μια επιτάχυνση στην αύξηση των τιμών. Την Τετάρτη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 2,1% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο. Την Πέμπτη, τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,39% στα 61,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,06% στα 1.356 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, αλλά οδεύει για την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των δύο τελευταίων ετών. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,243 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει πέντε μονάδες βάσης, στο 2,86%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της US Steel πραγματοποιεί άλμα 12% και της Alcoa 3%, μετά την εισήγηση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για επιβολή υψηλών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Απώλειες πάνω από 1,5% καταγράφουν οι μετοχές του Twitter και του Facebook, εν μέσω πιέσεων από την απαγγελία κατηγοριών κατά 13 Ρώσων για εμπλοκή στις αμερικάνικες εκλογές μέσω ψεύτικων λογαριασμών σε κοινωνικά δίκτυα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v