Σε χαμηλά εβδομάδας το spread των ομολόγων

Σημαντική υποχώρηση της τάξεως των 10 μονάδων βάσης εμφάνισε το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων αναφοράς, μετά την ανακοίνωση νέων φορολογικών μέτρων από την κυβέρνηση.

Σε χαμηλά εβδομάδας το spread των ομολόγων
Σημαντική υποχώρηση της τάξεως των 11 μονάδων βάσης εμφανίζει το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων αναφοράς, μετά την ανακοίνωση νέων φορολογικών μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος από την Ελληνική κυβέρνηση.  

Το premium που ζητούν οι επενδυτές για να αποκτήσουν ελληνικά ομόλογα έναντι των γερμανικών ομολόγων αναφοράς υποχώρησε στις 172 μονάδες βάσης έναντι 183 μονάδων βάσης την Τετάρτη το απόγευμα. 

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε φορολογικά μέτρα από τα οποία αναμένονται έσοδα 1,9 δισ. ευρώ, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος.

Αναλυτές της Calyon, μιλώντας στο δίκτυο του Reuters τόνισαν ότι η υποχώρηση στο spread οφείλεται τόσο στα φορολογικά μέτρα, όσο και σε μια γενικότερη τάση υποχώρησης των spreads στα ομόλογα της ευρωζώνης, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ για "φθηνή" ρευστότητα ύψους 442 δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v