Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΡΑΕ: "OΚ" σε ιδιώτες για εισαγωγή φυσικού αερίου

Το πράσινο φως και σε ιδιώτες για εισαγωγή φυσικού αερίου μέσω των εγκαταστάσεων υγροποιημένου αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα δίνει γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

ΡΑΕ: OΚ σε ιδιώτες για εισαγωγή φυσικού αερίου
Το πράσινο φως και σε τρίτους για εισαγωγή φυσικού αερίου μέσω των εγκαταστάσεων υγροποιημένου αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα δίνει γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, λίγες εβδομάδες μετά τη σημαντική εμπλοκή.   

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η αρχή αποφάνθηκε ότι η επιχείρηση Αλουμίνιον της Ελλάδος δεν έχει χαρακτηριστικά εποχικού καταναλωτή φυσικού αερίου, συνεπώς δεν υπάρχει κώλυμα για την υπογραφή σύμβασης με τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) προκειμένου η επιχείρηση να εισάγει στη χώρα φυσικό αέριο.

Με τη γνωμοδότηση αυτή επιχειρείται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της χρήσης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) από τρίτους, πέραν της ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς.

Οι όμιλοι Μυτιληναίου (στον οποίο ανήκει η Αλουμίνιον) και Μότορ Όιλ είχαν επιχειρήσει τον περασμένο Δεκέμβριο να εισαγάγουν φορτίο υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα, αλλά η προσπάθειά τους δεν ευοδώθηκε καθώς τέθηκαν νομικά εμπόδια στην υπογραφή της σύμβασης με τον ΔΕΣΦΑ, όπως, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι δεν έχει καθοριστεί από τη ΡΑΕ το τιμολόγιο για τη χρήση των εγκαταστάσεων του ΕΣΦΑ από εποχικούς χρήστες.

Οι δύο όμιλοι σκοπεύουν να επαναλάβουν την προσπάθεια εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου τις προσεχείς εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v