Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν εξυπηρετήθηκε το φορτίο LNG στη Ρεβυθούσα

Δεν εξυπηρετήθηκε τελικά από το ΔΕΣΦΑ το ιδιωτικό φορτίο LNG που αποπειράθηκαν να φέρουν όμιλος Μυτιληναίου και Motor Oil. Η κοινοπραξία Μυτιληναίος-Motor Oil εξετάζει προσφυγή στη δικαιοσύνη

Δεν εξυπηρετήθηκε το φορτίο LNG στη Ρεβυθούσα
Δεν εξυπηρετήθηκε τελικά από το ΔΕΣΦΑ το ιδιωτικό φορτίο LNG που αποπειράθηκαν να φέρουν όμιλος Μυτιληναίου και Motor Oil.
 
Μετά και τα νομικά προσκόμματα που έφερε η ΔΕΣΦΑ το πλοίο με τα 65.000 κ.μ. LNG αναγκάσθηκε το Σάββατο να αναζητήσει άλλη αγορά, έπειτα από αναμονή τεσσάρων ημερών για να ξεφορτώσει στη Ρεβυθούσα.

Το τελευταίο «εμπόδιο» που πρόβαλε ο ΔΕΣΦΑ ήταν η διαδικασία τιμολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή το απόγευμα κατά τη διάρκεια κατάρτισης της σύμβασης μεταφοράς μεταξύ της κοινοπραξίας Μυτιληναίος-Motor Oil και ΔΕΣΦΑ, η νομική υπηρεσία του τελευταίου αποφάνθηκε ότι χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας από τη ΡΑΕ η διαδικασία τιμολόγησης.

Κι αυτό με αιτιολογικό ότι η σύμβαση αφορά σε χρονική διάρκεια μικρότερης του έτους. Το ζήτημα παραπέμφθηκε εκ νέου στη ΡΑΕ και καθώς αυτό σήμαινε νέες καθυστερήσεις, το πλοίο με το φορτίο LNG αναγκάσθηκε να αποπλεύσει.

Μετά την εξέλιξη αυτή η κοινοπραξία Μυτιληναίος-Motor Oil εξετάζει προσφυγή στη δικαιοσύνη και επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Α.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v