"Συμπόρευση" Ρέππα με παραχωρησιούχους

Την πρόταση των παραχωρησιούχων να αποτελέσει η μη καταβολής διοδίων παράβαση του ΚΟΚ, υιοθετεί ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας, καταθέτοντας σύντομα σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Συμπόρευση Ρέππα με παραχωρησιούχους
Την πρόταση των κατασκευαστών – παραχωρησιούχων οδικών αξόνων να αποτελέσει η άρνηση καταβολής διοδίων παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας υιοθετεί ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, καταθέτοντας σύντομα (ίσως και αύριο) σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες οι εκπρόσωποι των πέντε κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση των εθνικών αυτοκινητοδρόμων έκαναν γνωστό πως υπέβαλαν πρόταση στο ΥΠΟΜΕΔΙ να θεσπίσει ως παράβαση του ΚΟΚ την άρνηση πληρωμής διοδίου προκειμένου να ανακοπεί το κίνημα «Δεν πληρώνουμε» που το τελευταίο διάστημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.
 
Η τροπολογία που θα κατατεθεί θα προβλέπει χρηματικό πρόστιμο της τροχαίας στους οδηγούς που θα διέρχονται τους σταθμούς διοδίων χωρίς να καταβάλουν το ανάλογο τίμημα, ενώ για όσους δεν φροντίσουν να το εξοφλήσουν έγκαιρα θα γίνεται παρακράτησή του με τις νόμιμες προσαυξήσεις από την εφορία.

Από το πρόστιμο αυτό, το δημόσιο θα καταβάλει στη συνέχεια στους παραχωρησιούχους το αντίτιμο του διοδίου που δεν πλήρωσε ο «παραβάτης» οδηγός.

Εκπρόσωποι του κινήματος «Δεν πληρώνουμε» σημειώνουν ότι η ποινικοποίηση της άρνησης καταβολής διοδίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στερείται νομιμότητας και σε περίπτωση που δοθούν κλίσεις σε πολίτες για το λόγο αυτό θα υπάρξει αντίδραση με νομικά μέσα από το κίνημα ως σύνολο και όχι από μεμονωμένα άτομα.
 
Παράλληλα, καλούν τους πολίτες σε νέες κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων, αλλά και σε συγκέντρωση του κινήματος που έχει προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v