Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολιτική θύελλα για τo video Στρος Καν

Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το video με τον Στρος Καν που προβλήθηκε στο «Αλ Τσαντίρι» του Λ. Λαζόπουλου. Οι αντιδράσεις των κομμάτων και το επίμαχο video.

Πολιτική θύελλα για τo video Στρος Καν
Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το video με τον Στρος Καν που προβλήθηκε από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, «Αλ Τσαντίρι». Εκεί, ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει ότι η βασική συνεννόηση για τη βοήθεια εκ μέρους του ΔΝΤ γινόταν επί μήνες και πως για πολιτικούς λόγους ο Γ. Παπανδρέου δεν ήθελε να την κοινοποιήσει στον ελληνικό λαό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης επιτέθηκε με αφορμή το video στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις», τις οποίες η κυβέρνηση Παπανδρέου έκρυψε από τον λαό.

Στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «καθαρή και συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας».

Ο κ. Μιχελάκης επανήλθε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αποπροσανατόλιζε τους Έλληνες, γιατί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, «ενώ γνώριζαν την κατάσταση της οικονομίας φούσκωναν το έλλειμμα του 2009».

Ο ίδιος θέτει μια σειρά ερωτήματα, όπως: «Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε στην εξασφάλιση των δανείων που χρειαζόταν η χώρα όταν τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά; Γιατί, ενώ γνώριζαν την κατάσταση και μεθόδευαν την υπαγωγή στο ΔΝΤ, κατέθεσαν για το 2010 έναν παντελώς πλαστό προϋπολογισμό, μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, παροχές και αυξήσεις; Πώς γίνεται από τη μία να λένε ότι δεν ήξεραν την κατάσταση της οικονομίας και από την άλλη να συζητούν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ;».

Στις εξελίξεις τοποθετήθηκαν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης:

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στον λαό το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε τον λαό πριν από τις εκλογές για τη θύελλα που θα εξαπέλυαν εναντίον του, είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ένας είτε ο άλλος. Τώρα θέλουν να καταπιεί ο λαός τα επικίνδυνα και κοινά τους ψέματα για τις αιτίες της κρίσης, το χρέος και τα νέα δεινά που του φέρνουν».

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης, είπε: «Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, απέκρυπτε τα σχέδιά του, ενώ έκανε τα πάντα για να βρεθούμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ».

«Η αναγκαστική καταφυγή στην τρόικα ήταν προϊόν της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ. και της πολιτικής δολιότητας της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2009», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης.

«Το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα είναι ότι εκείνες τις ώρες που ο πρωθυπουργός και ο υπ. Οικονομικών μιλούσαν για γεμάτο πιστόλι πάνω στο τραπέζι, ενώ προωθούσαν την προσφυγή στο ΔΝΤ, οι ξένοι δανειστές μας κατέβαλλαν συντονισμένες προσπάθειες και πέτυχαν να ξεφορτώσουν από πάνω τους ελληνικά ομόλογα», δήλωσε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Ακολουθεί το επίμαχο video:  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v