Ξαναφουντώνει ο καυγάς για δηλώσεις Στρος-Καν

Σκληρή κόντρα μεταξύ βουλευτών της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή το κομμένο απόσπασμα δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στη γαλλική τηλεόραση.

Ξαναφουντώνει ο καυγάς για δηλώσεις Στρος-Καν
Σκληρή κόντρα μεταξύ βουλευτών της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή το κομμένο απόσπασμα δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν στη γαλλική τηλεόραση.

Στο απόσπασμα, το οποίο δεν προβλήθηκε ποτέ στη γαλλική τηλεόραση, και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου "Αλ Τσαντίρι News", ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν σημειώνει: "Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι, όταν ήρθε το ΔΝΤ (σ.σ.: στην Ελλάδα), κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο".

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε λόγο για πολιτικό κόλαφο για τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, τονίζει: "Αποκαλύπτει ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, πως το έκαναν υπόγεια -όπως είπε χαρακτηριστικά- και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί -όπως λέει ο κ. Στρος-Καν- ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από τον λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Την ώρα, λοιπόν, όπου ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι 'λεφτά υπάρχουν' και πως 'δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ', μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας τον λαό".

Σε απάντησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ. Πεταλωτής, έκανε λόγο για συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας από τη ΝΔ.

Ο κ. Πεταλωτής έκαν λογο για «ανακάλυψη μιας δήθεν μεγάλης είδησης» και κατηγόρησε τη ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς ότι ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός είχε ως στόχο, με την εκλογή του, να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ. «Με γκεμπελικό τρόπο δεν λένε ότι μετά την λιποταξία της ΝΔ από την κυβέρνηση ήμασταν ένα βήμα από την χρεοκοπία και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να καταβληθούν οι μισθοί του κράτους».

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι όλα έγιναν δημόσια και στο φως και επικαλέστηκε δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες στις 11/12/2009 και στις 11/2/2010, στις οποίες ο κ. Παπανδρέου είχε αναφέρει ότι «έχω επαφές με τον Στρος Καν για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στην χώρα και η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνεργασία του ΔΝΤ», καθώς και ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 13/1/2010, η οποία αναφερόταν στις συζητήσεις που είχε το οικονομικό επιτελείο με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, στην Αθήνα για την παροχή και συνδρομή τεχνικής βοήθειας, σε θέματα φορολογίας και εφαρμογής του προϋπολογισμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ως όφειλε, διερευνούσε όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δανειστεί η χώρα, αφού δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης και τα εργαλεία της Ε.Ε. «Έτσι προέκυψε η συμφωνία με την τρόικα», υπογράμμισε.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, σημειώνει: "Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, απέκρυπτε τα σχέδιά του, ενώ έκανε τα πάντα για να βρεθούμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ, ας υπάρξει ειλικρινής έστω για μία φορά, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του απέναντι στον ελληνικό λαό, ζητώντας του την έγκριση για τα νέα μέτρα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις ιδιωτικοποιήσεις των 50 δισ.".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v