Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα χρειαστεί 3ο πρόγραμμα βοήθειας

Θα πρέπει να υπάρξει νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα στο τέλος του 2014, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Απέκλεισε νέο "κούρεμα". Στην ίδια γραμμή η Μέρκελ, σε συνέντευξή της λέει για δεύτερη φορά "όχι" στο haircut.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα χρειαστεί 3ο πρόγραμμα βοήθειας

«Θα πρέπει να υπάρξει και νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα για την Αθήνα.

Ο Σόιμπλε έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι οι διεθνείς πιστωτές ενδέχεται να χρειαστεί να εξετάσουν την πιθανότητα ενός νέου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα μετά τη λήξη του υφιστάμενου, στο τέλος του 2014, ωστόσο ποτέ δεν είχε περιγράψει το ζήτημα αυτό ως αναπόφευκτο, όπως φάνηκε να κάνει σήμερα, σχολιάζει το πρακτορείο.

Οι δηλώσεις του έρχονται λίγες ώρες αφότου η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της επανέλαβε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα ότι δεν βλέπει κούρεμα για την Ελλάδα. Μιλώντας στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξηγεί: «Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στη χώρα, όμως από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι πριν από έναν χρόνο».

Για τη θέση αυτή έχει ήδη δεχθεί έντονη κριτική από τον αντίπαλό της στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, Πέερ Στάινμπρουκ αλλά και από την αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v