Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο «nein» Μέρκελ σε ελληνικό κούρεμα

«Όχι, δεν βλέπω νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στη χώρα, όμως από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο», επαναλαμβάνει η Μέρκελ. Το 2014 - αρχές 2015 επανεξέταση της κατάστασης στη χώρα. Πυρά από Στάινμπρουκ.

Δεύτερο «nein» Μέρκελ σε ελληνικό κούρεμα

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα η καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει ότι δεν βλέπει κούρεμα για την Ελλάδα. Σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξηγεί: «Όχι, δεν βλέπω ένα τέτοιο νέο κούρεμα για την Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα-βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στη χώρα, όμως από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα απ΄ό,τι πριν από έναν χρόνο».

Στην ίδια συνέντευξη, πάντως, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η καγκελάριος υπενθυμίζει: «Πάντα λέγαμε στην ευρωζώνη ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα». Μιλώντας γενικότερα για την ευρωζώνη, η Άγκελα Μέρκελ επισημαίνει ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο».

Στάινμπρουκ: «Πείτε την αλήθεια»

Κριτική στην πολιτική της καγκελαρίου για την ευρωζώνη ασκεί ο υποψήφιος της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ. Μιλώντας στην κομματική εφημερίδα των σοσιαλδημοκρατών Vorwärts, κατηγορεί τη Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους πολίτες τους κινδύνους που θα είχε ενδεχόμενο κούρεμα για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόγραμμα βοήθειας; Θα επιτρέψει (η Μέρκελ) να στηριχθούν οι τράπεζες με χρήματα απευθείας από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο; Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί» τονίζει ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Φωνή κριτικής στην εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger και από την υποψήφια των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκχαρντ: «Η σκληρή πολιτική λιτότητας πνίγει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης στην Ελλάδα». Η ίδια υποστηρίζει μάλιστα ότι «αν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμείνει στη μονόπλευρη πολιτική της, τότε μάλλον θα γίνει κούρεμα το φθινόπωρο και ενώ θα συνεχίζεται η οικονομική κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v