Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλειοψηφικό πακέτο του «Ελ. Βενιζέλος» θέλουν οι Κινέζοι

Ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής κοινοπραξίας FPAM δήλωσε πως έχει επαφές στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια για το αεροδρόμιο. Πώς απαντά στις... απορίες του ΤΑΙΠΕΔ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Πλειοψηφικό πακέτο του «Ελ. Βενιζέλος» θέλουν οι Κινέζοι

Το ενδιαφέρον της για το πλειοψηφικό ποσοστό, καθώς και για το management το αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική κοινοπραξία που αποτελείται από τη Friedmann Pacific Asset Management Ltd και τη Shenzhen Airport.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FPAM Έρικ Τσενγκ σημείωσε ότι η κοινοπραξία δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, αλλά ενδιαφέρεται για το πλειοψηφικό πακέτο του ΔΑΑ καθώς είναι αυτό που μπορεί να κινητοποιήσει ένα σημαντικό ύψος επενδύσεων που απαιτεί το αεροδρόμιο.

Ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία εκφραζόταν η απορία του Ταμείου για τη συνέντευξη Τύπου του κινεζικού γκρουπ, καθώς αυτή αφορά την αγορά ενός περιουσιακού στοιχείου που ακόμα δεν έχει βγει προς πώληση, ο κ. Τσενγκ σημείωσε ότι η εταιρεία του ενδιαφέρεται για το αεροδρόμιο και έχει επαφές στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Από τις επαφές αυτές, τόνισε, έχουμε αποκομίσει την εντύπωση ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την ελληνική πλευρά. Δεν θεωρούμε, σημείωσε, ότι το ενδιαφέρον μας είναι πρόωρο, αφού από όλα τα προγράμματα της τρόικας προκύπτει ότι το αεροδρόμιο θα βγει γρήγορα σε διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι οι τοποθετήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της FPAM ήταν ιδιαίτερα διπλωματικές, αφήνοντας όμως να διαφανεί ενόχληση για τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ στην υπόθεση.

Ο κ. Τσενγκ αποκάλυψε ότι πέραν της κυβέρνησης, το κινεζικό γκρουπ έχει επαφές και με άλλους φορείς, αλλά και με την PFP, την καναδική εταιρεία η οποία έχει σήμερα τη διαχείριση του αεροδρομίου.

Εξηγώντας το ζωηρό ενδιαφέρον του γκρουπ για το ΔΑΑ, σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πύλη εισόδου από την Ασία και αυτήν τη στιγμή τα περισσότερα αεροδρόμια που εξετάστηκαν έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους, ενώ αντίθετα ο ΔΑΑ έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, τα οποία και το γκρουπ προτίθεται να εκμεταλλευτεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v