Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση Μπαλτάκου μετά τις αποκαλύψεις

Συνομιλία φωτιά Παναγιώτη Μπαλτάκου-Ηλ. Κασιδιάρη. Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Εντονη αντίδραση από ΠΑΣΟΚ που ζητά «εκκαθάριση ακροδεξιών θυλάκων». Δείτε το διάλογο όπως τον κατέθεσε ο βουλευτής της ΧΑ.

Παραίτηση Μπαλτάκου μετά τις αποκαλύψεις

Νέο απρόσμενο «πονοκέφαλο» απέκτησε η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη από τη Χρυσή Αυγή της ιδιωτικής συνομιλίας του βουλευτής της Ηλία Κασιδιάρη με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Το βίντεο, το οποίο ανέβασε στο διαδίκτυο η Χρυσή Αυγή, δείχνει τον βουλευτή της να συνομιλεί με τον κ. Μπαλτάκο και τοποθετείται χρονικά λίγο μετά τις πρώτες προφυλακίσεις των στελεχών και βουλευτών της.

Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό, κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια ότι παρενέβησαν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και ότι όλα αυτά έγιναν για πολιτικούς λόγους επειδή ανέβαιναν τα ποσοστά του κόμματος. Αμφότεροι οι υπουργοί αρνούνται όσα τους αποδίδονται.

Η αποκάλυψη αυτή σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Μπαλτάκο τελικά, ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ, να παραιτείται από τη θέση του. Μάλιστα το ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανεβάζει τους τόνους και ζητά βαθιά εκκαθάριση ακροδεξιών θυλάκων, χωρίς να ονοματίζει πρόσωπα.

Εν τω μεταξύ στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται να μπει το υλικό της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας Κασιδιάρη-Μπαλτάκου

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου αναμένεται να ζητήσει το υλικό της συνομιλίας καθώς η δημοσιοποίησή της συνιστά «παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος», το οποίο ωστόσο δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα.

Από την πλευρά του κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση καταγγέλοντας εκλεκτική συγγένεια μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της κυβέρνησης. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση των Δένδια και Αθανασίου.

Η ανακοίνωση Μπαλτάκου

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής: Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως. Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους – και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων - ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής. 

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

Σύμφωνα με το Real.gr ο κ.Μπαλτάκος λέει σε συνεργάτες του που επικοινώνησαν μαζί του "Έπαιξα επικίνδυνο παιχνίδι για το καλό της παράταξης και της χώρας μου".

Δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου

«Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της.

Η Κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων «χρυσαυγιτών» ζήτησε, κατηγορηματικά: «Η Κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη».

Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας.

Εξάλλου, για το συλλεγέν ανακριτικό υλικό και για τις τόσες προφυλακίσεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να συνωμότησαν τόσοι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς και τόσο μεγάλος αριθμός θυμάτων και μαρτύρων».

Κουτζαμάνη: Ανυπόστατες οι στιχομυθίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη

Με προσωπική της ανακοίνωση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρενέβη μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση του βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός σημειώνει ότι: «Στη συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και το Νόμο, ενώ όσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες στιχομυθίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Δεν επηρεαζόμαστε από κανέναν» απαντά η δικαιοσύνη

Παράλληλα ενόχληση σε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης έχουν προκαλέσει οι αναφορές Μπαλτάκου περί δήθεν επηρεασμού της στο θέμα της Χρυσής Αυγής. "Η Δικαιοσύνη δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος. Δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες και οι δικαστές σε κάθε περίπτωση θα πράξουν το καθήκον τους", τόνιζαν ανώτεροι δικαστικοί κύκλοι

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι εμφανίζονταν στον Αρειο Πάγο αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν σε βάρος της εισαγγελέως του ανώτατου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη . «Η κα Κουτζαμάνη δεν δέχεται ούτε παρεμβάσεις, ούτε προτροπές από κανένα», δήλωναν σημειώνοντας παράλληλα ότι «η κ.Κουτζαμάνη δεν είναι τυχαίο πρόσωπο για τη δικαιοσύνη, ήταν η πρώτη γυναίκα εισαγγελέας της χώρας σε όλες τις βαθμίδες και τη θέση δεν της την χάρισε κανείς αφού ήταν πρώτη στην ιεραρχία όταν επελέγη».

Το χρονικό των εξελίξεων

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματός του, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του ηχογραφημένο οπτικοακουστικό υλικό -το οποίο κατέθεσε στη Βουλή- με συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης. 

Ο κ. Κασιδιάρης διάβασε απομαγνητοφωνημένο, όπως είπε, το κείμενο στο οποίο ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε εναντίον των υπουργών Δένδια και Αθανασίου όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Μίχος και Παναγιώταρος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το Διαδίκτυο.

Η αντίδραση από την κυβέρνηση

Μετά τις εξελίξεις κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε ο κ. Μπαλτάκος και ο οποιοσδήποτε κ. Μπαλτάκος δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση». Η Σοφία Βούλτεψη από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε ότι ο γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, έχει πάρει την απόφασή του πριν δοθεί το βίντεο στη δημοσιότητα. 

Εν τω μεταξύ ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πριν από λίγο στη Συγγρού: «Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος».

Σημειώνεται ότι η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε τελικώς την άρση ασυλίας των βουλευτών Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζουλου, Δημήτρη Κουκούτση και Ηλία Κασιδιάρη.

ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορεί να υπάρχει ακροδεξιός θύλακας στην κυβέρνηση

Την παραίτηση του Π. Μπαλτάκου από τη θέση του γγ της κυβέρνησης, μετά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη περί παραδοχής παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ζήτησε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

«Είναι το λιγότερο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος όταν ρωτήθηκε σχετικά, τονίζοντας ότι για τον κ. Μπαλτάκο έχει εκδώσει ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ η οποία εκφράζει και τις προσωπικές του απόψεις.
«Είναι ένα παλιό πρόβλημα, η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που καλύπτει μια εθνική ανάγκη. Η κυβέρνηση διέπεται από ένα προγραμματικό πλαίσιο ανάμεσα σε δύο κόμματα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Για το ζήτημα το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο. Η παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό 'πρόβλημα', όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που τη διέπει.

Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με τον φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται. Γι' αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος.
Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών».

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτίθεται ανεπανόρθωτα η κυβέρνηση

Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η «αδελφική» συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και κατά δήλωσή του «αντικομμουνιστή» κ. Μπαλτάκου, με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση που κρατούσε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν η Χ.Α στα συρτάρια, φλέρταρε ανοιχτά ακόμα και με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της και αποφάσισε να λάβει δράση ενάντια στην εγκληματική οργάνωση μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα, βλέπει τώρα συνομιλίες όπου ανώτερα στελέχη της «καρφώνουν» τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα στους ίδιους τους Χρυσαυγίτες. Επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας.

Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της. Οι κ. Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΑΡ: Τεράστιο πολιτικό ζήτημα

«Οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της Ν.Δ. με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

«Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι "γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής" όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση».

Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή.

Ο διάλογος που κατέθεσε στη Βουλή ο Η. Κασιδιάρης έχει ως εξής:

«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχάς βγήκα εγώ, τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;

ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.

ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.

ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της που…ς, δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γ...σε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά, ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γεια σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.

ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.

ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.

ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!

ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…

ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).

ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;

ΜΠΑ.: Και οι δυο.

ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;

ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…

ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;

ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… Τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% - μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλ...ς».

ΚΑΣ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά;

ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.

ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους, ’ντάξει;

ΜΠΑ.: Είναι λογικό.

ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;

ΜΠΑ.: Τον π...τη…, απίστευτο πράγμα, απίστευτο.

ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;

ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.

ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.

ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).

ΚΑΣ.: Θεούσα.

ΜΠΑ.: Ναι.

ΚΑΣ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;

ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετο με τον Χριστιανισμό».

ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;

ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.

ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή τη σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.

ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα τη βάλει στο αρχείο.

ΚΑΣ.: Λες ε; ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;

ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.

ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.

ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό, είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομήλικοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v