Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Δίαυλοι επικοινωνίας κυβέρνησης-ΧΑ

Ο κ. Σαμαράς έβαλε στο στόχαστρο τη Χρυσή Αυγή όχι για λόγους νομιμότητας αλλά για να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά, δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Υφίσταται μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα ανέφερε.

Τσίπρας: Δίαυλοι επικοινωνίας κυβέρνησης-ΧΑ
Τις εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά και την Χρυσή Αυγή αλλά και τον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους, αποκαλύπτει η υπόθεση Μπαλτάκου, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα "Extra 3", "Action 24" και "Kontra Channel".

"Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μπαλτάκος είναι Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, που είναι νευραλγική θέση, έναν οποιονδήποτε, πέρα από έναν πολύ έμπιστο και στενό συνεργάτη", σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή και να τη θέσει ενώπιον του νόμου, όχι για να αντιμετωπίσει την εγκληματική της δραστηριότητα, αλλά για να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά.

Αυτό βγαίνει απ όλη αυτή τη συνομιλία και για να αντιμετωπίσει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και να είναι η επόμενη κυβέρνηση

Και δεύτερο και πιο ουσιαστικό αν θέλετε απ' όλη αυτή τη διαδικασία φανερώνει και τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουν τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη.

Πιστεύω ότι μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας δεν μπορούν ούτε στιγμή, ούτε ώρα να παραμένουν στη θέση τους. Οφείλουν να παραιτηθούν και για λόγους ευθιξίας αν θέλετε. Και ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Η υπόθεση αυτή οφείλει να διερευνηθεί σε βάθος με κάθε θεσμικό τρόπο και όσον αφορά το πολιτικό της σκέλος και όσον αφορά το θεσμικό της σκέλος, δηλαδή τη σχέση της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία έχει εκφυλιστεί και για αυτό έχει ευθύνες και ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ο κ. Τσίπρας με την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά του κ. Μειμαράκη.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κατά την άποψή του δεν αποτελούν αντικειμενικό εργαλείο εκτίμησης γιατί μόνο το 40 με 50% απαντά και από αυτό το ποσοστό οι περισσότεροι είναι οι πλέον αποκλεισμένοι και οργισμένοι. Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι οι ίδιες εταιρείες τον Μάιο του 2012 έδιναν 6% στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πήγε στο 17%.

Ο κόσμος, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα στην κυβέρνηση αλλά έχει την επιφύλαξη αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί βομβαρδίζεται από τα «μέσα διαπλοκής» ότι αν δεν υποκύψουμε και δεν συνεχίσουμε στους μνημονιακούς μονοδρόμους, θα καταστραφούμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v