Νέος γύρος συναντήσεων Κούπμαν με ΤτΕ και τραπεζίτες

Στην Αθήνα βρίσκεται και πάλι ο αναπληρωτής διευθυντής της DG Comp. Ραντεβού με Προβόπουλο και διοίκηση της Εθνικής. Στην ατζέντα τα capital plans των τραπεζών, οι βασικοί άξονες των οποίων έχουν κατατεθεί στην ΤτΕ.

Νέος γύρος συναντήσεων Κούπμαν με ΤτΕ και τραπεζίτες

Στην Αθήνα βρίσκεται εκ νέου ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ε.Ε, Γκερτ Κούπμαν, ο οποίος έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Αντικείμενο των επαφών του αποτελούν τα πλάνα αναδιάρθρωσης και βεβαίως τα σχέδια κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, όπως προσδιορίστηκαν πρόσφατα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι τράπεζες κατέθεσαν σήμερα στην διεύθυνση εποπτείας της ΤτΕ τους βασικούς άξονες των capital plans τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις 15 Απριλίου, αφού συνυπολογισθούν και οι τελικές παρατηρήσεις της ΤτΕ.

Ο κ. Κούπμαν έχει την ευκαιρία να συζητήσει το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθώς Alpha και Πειραιώς έχουν ολοκληρώσει ήδη τις αυξήσεις κεφαλαίου και το σχεδιασμό των Eurobank και Εθνικής.

Η γενική συνέλευση της Eurobank αναμένεται να εγκρίνει αύριο την εισήγηση της διοίκησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,86 δισ. ευρώ, ενώ η Εθνική όπως αποκάλυψε το Euro2day εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε άμεση αύξηση κεφαλαίου αντλώντας κεφάλαια που θα λειτουργήσουν ως μαξιλάρι ασφαλείας για την κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών και την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών.

Το θέμα της κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών και του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εθνικής αναμένεται να αποτελέσει και το βασικό αντικείμενο της συνάντησης Κούπμαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής, Αλ. Τουρκολιά.


Χρ. Κ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v