Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος νέος Επίτροπος στην Κομισιόν

Πλήρης επιβεβαίωση της αποκλειστικής πληροφόρησης του Euro2day.gr που από την Παρασκευή αποκάλυψε ότι ο Δ. Αβραμόπουλος θα είναι ο νέος Επίτροπος. Σχετική επιστολή απέστειλε ο Σαμαράς στον Ζ.Κ. Γιούνκερ. Για ποιο χαρτοφυλάκιο «παίζει» η Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος νέος Επίτροπος στην Κομισιόν

Eπιβεβαιώνεται πλήρως το Euro2day.gr που από την Παρασκευή με σχετικό δημοσίευμα αποκάλυψε ότι ο νέος Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης "σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Τη θέση του κου Αβραμόπουλου στη Βουλή θα λάβει ο πρώτος επιλαχών Θάνος Πλεύρης. Οσον αφορά τις αποφάσεις για το νέο υπουργό Αμυνας, αυτές μάλλον μετατίθενται για αργότερα. Αλλωστε ο κος Αβραμόπουλος θα παραμείνει στο υπουργείο έως το φθινόπωρο οπότε θα αναλάβει η νέα Επιτροπή.

Στο ταξίδι του κ. Γιούνκερ στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου, αναμένεται να συζητηθεί και το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο Έλληνας επίτροπος. Όπως όλα δείχνουν όμως αναμένεται η χώρα μας να λάβει ένα νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο, αυτό της μετανάστευσης.

Το Μαξίμου και ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά στηρίζουν πολλά πάνω στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, γιατί θα συνοδεύεται με νέα κονδύλια, καθώς το θέμα της λαθρομετανάστευσης έχει ήδη ανέβει πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ το τελευταίο εξάμηνο.

Να σημειωθεί, ότι όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη και την ενημέρωσε ότι δεν θα είναι αυτή η Επίτροπος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v