Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Δημήτρη Αβραμόπουλο «κλειδώνει» η θέση του Ελληνα Επιτρόπου

Ο νυν υπουργός Αμυνας επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του Επιτρόπου. Για ποιο χαρτοφυλάκιο «παίζει» η Ελλάδα στην Κομισιόν. Η επίσκεψη Γιούνκερ και οι κινήσεις για «χαλάρωση» του ελληνικού προγράμματος.

Στον Δημήτρη Αβραμόπουλο «κλειδώνει» η θέση του Ελληνα Επιτρόπου

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Εuro2day.gr, το Μαξίμου φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» την επιλογή του, μετά από σύμφωνη γνώμη του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο ταξίδι του κ. Γιούνκερ στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου, όπως άλλωστε πρώτα αποκάλυψε το Euro2day.gr, αναμένεται να συζητηθεί και το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο έλληνας επίτροπος. Όπως όλα δείχνουν όμως αναμένεται η χώρα μας να λάβει ένα νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο, αυτό της μετανάστευσης, το οποίο προωθεί πολύ και η Ιταλία.

Το Μαξίμου και ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά στηρίζουν πολλά πάνω στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, γιατί θα συνοδεύεται με νέα κονδύλια, καθώς το θέμα της λαθρομετανάστευσης έχει ήδη ανέβει πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ το τελευταίο εξάμηνο.

Όπως είχε γράψει το Euro2day.gr o κ. Σαμαράς ποντάρει στον «αδελφό» Γιούνκερ στην αλλαγή κάποιων όρων του ελληνικού προγράμματος, καθώς και στον τρόπο αντίληψης της λειτουργίας της τρόικας.

Ηδη αναφερθήκαμε ότι με πιθανότατα τον Γάλλο Πιέρ Μοσκοβισί στο τιμόνι του χαρτοφυλακίου Οικονομικών Υποθέσεων και την αναβάθμιση του επικεφαλής της ομάδας EFC και EWG, οι υπουργοί οικονομικών του Eurogroup θα έχουν αυξημένο αν όχι τον τελικό λόγο για ποια μέτρα πρέπει να λαμβάνει η κάθε χώρα που αντιμετωπίζει δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Εκεί ποντάρει και ο πρωθυπουργός για πολιτική διαπραγμάτευση.

Να σημειωθεί, ότι όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη και την ενημέρωσε ότι δεν θα είναι αυτή η Επίτροπος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v