Βενιζέλος: Το δίλημμα είναι συγκεκριμένο

Η εκλογή επισπεύσθηκε για να σταθεροποιηθεί το τοπίο. Θέλουμε να εκλεγεί πρόεδρος, να έχουμε ισχυρή εικόνα ενότητας, να ισχυροποιήσουμε την διαπραγματευτική μας θέση, υπογράμμισε ο Ε. Βενιζέλος. Εξαπέλυσε νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: Το δίλημμα είναι συγκεκριμένο
Η τελική απόφαση για την επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ελήφθη σήμερα το μεσημέρι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκπομπή «Ανατροπή», προσθέτοντας ότι οι εταίροι είχαν ενημερωθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν θα ανακοινωθεί αύριο το όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία γιατί δεν έχουν καταλήξει με τον Α. Σαμαρά για το πρόσωπο. Εξέφρασε όμως την άποψη ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα επιθυμούσε ως υποψήφιο ένα πολιτικό πρόσωπο αλλά δεν απέκλεισε να προταθεί μη πολιτικό πρόσωπο. Πρόσθεσε πως το πρόσωπο που θα επιλεγεί είναι συνάρτηση του εύρος της πλειοψηφίας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το πρόσωπο να απηχεί το μεγαλύτερο δυνατό εύρος πλειοψηφίας, υπογράμμισε.

Διευκρίνισε ότι η εκλογή επισπεύδεται για να σταθεροποιηθεί το τοπίο. Θέλουμε να εκλεγεί πρόεδρος, να έχουμε ισχυρή εικόνα ενότητας, να ισχυροποιήσουμε την διαπραγματευτική μας θέση. Αν προκηρυχθούν εκλογές τότε η κυβέρνηση δεν θα διαπραγματεύεται αξιόπιστα, είπε.

Πρόσθεσε ότι εμείς δεν θέλουμε να πάει η χώρα σε εκλογές πριν επιτευχθεί η συμφωνία με τρόικα.

Έχουμε δύο μήνες οι οποίοι είναι ζωτικοί γι αυτό πρέπει να είναι πολιτικά καθαροί, σημείωσε. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως η αντιπολίτευση θα έπρεπε να αποτελεί μέρος της προεδρικής πλειοψηφίας και όχι να υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.

Όταν η αντιπολίτευση δεν σέβεται την συνέχεια του κράτους ούτε το ευρωπαϊκό πλαίσιο, αποδυναμώνει την χώρα, σημείωσε. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει παροχολογία παλαιού τύπου, είπε.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ και στο ρόλο του στην επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, τόνισε πως η Γερμανία και διάφορες χώρες της ΕΕ ήθελαν το Ταμείο διότι είναι δύσπιστες ως προς την επάρκεια της Κομισιόν

Σε ό,τι αφορά το νόμο για τις 100 δόσεις τόνισε πως δεν θα γίνει βλαπτική μεταβολή του νόμου. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, δεν θα μειώσει συντάξεις, ούτε θα δεχθεί ομαδικές απολύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v