Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Υπόλογοι όσοι οδηγήσουν την Ελλάδα σε κάλπες

«Κανείς δεν θα μπορέσει να κρυφτεί», το μήνυμα στους βουλευτές. «Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit και ο ΣΥΡΙΖΑ την επανέφερε». Δήμας και στην τρίτη ψηφοφορία. Οι αιχμές προς τον Κουβέλη και το «θάψιμο» του σεναρίου ορισμού εκλογών το 2015.

Σαμαράς: Υπόλογοι όσοι οδηγήσουν την Ελλάδα σε κάλπες

Το απόλυτο δίλημμα έβαλε στο τραπέζι ο Αντώνης Σαμαράς. Οι βουλευτές έχουν ιστορική ευθύνη να εξασφαλίσουν την πορεία της χώρας προς ένα καλύτερο αύριο και όσοι δεν το πράξουν θα κληθούν να απαντήσουν γιατί συμμάχησαν εναντίον της χώρας, είπε.

Δώστε ανάσα στην επόμενη γενιά, ήταν το μήνυμα που συνοδεύτηκε από την εκτίμηση ότι αν οδηγηθούμε σε εκλογές και επικρατήσει ο λαϊκισμός το Φεβρουάριο η Ελλάδα δεν θα μπορεί να σταθεί.

Χαρακτήρισε εξαιρετική την υποψηφιότητα Δήμα και επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος και στην τρίτη ψηφοφορία.

Γιατί επισπεύσθηκε η εκλογή

«Το νέφος που είχε δημιουργηθεί οδηγούσε τους δανειστές στο να ζητούν πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν. Γι' αυτό επισπεύσαμε την εκλογή Προέδρου», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και σημείωσε ότι όσα έγιναν στις αγορές τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι όλοι φοβούνται το ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επενδυτές βλέπουν την αλήθεια κατάματα. Οι αγορές έκαναν βουτιά και αυτό δείχνει ότι φοβούνται το ενδεχόμενο να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές».

«Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit και ο ΣΥΡΙΖΑ την επανέφερε», σημείωσε και προσέθεσε ότι «η πιθανότατα να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ως βεβαιότητα καταστροφής της χώρας».

Η επίθεση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σφοδρή. «Όταν πήγαν στο Λονδίνο οι επενδυτές έφριξαν», σημείωσε.

Το μήνυμα στους βουλευτές της Ν.Δ.

«Σήμερα θα σας μιλήσω για την πατρίδα». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Αντώνης Σαμαράς. «Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών και τώρα κάποιοι προσπαθούν να μας πάνε πίσω», είπε.

Προσπαθούν ανοικτά να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας, αλλά δεν θα τους περάσει γιατί έχουμε τρία όπλα: την επιτυχία, την αλήθεια και την ευθύνη.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο πρόσφατο Eurogroup. Όπως είπε, η Ευρώπη αποδέχτηκε την τεράστια πρόοδο της Ελλάδας και αποφάσισε να τη στηρίξει για την επόμενη ημέρα με πιστωτική γραμμή. «Εχουμε προχωρήσει και στην αξιολόγηση. Θα κλείσει και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε επώδυνα μέτρα που δεν τα χρειαζόμαστε», σημείωσε.

Η κοινωνία δεν θέλει εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τις δημοσκοπήσεις, αλλά ξεχνά ότι αυτές δείχνουν ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές. «Αυτό είναι ο καλύτερός μάρτυρας ότι ο κόσμος ξέρει πως προχωράμε μπροστά».

«Παρατεταμένη προεκλογική περίοδος συνιστά παράλυση», σημείωσε ο πρωθυπουργός, και με αυτό πιθανότατα επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια για συμφωνία στο όνομα του προέδρου και ταυτόχρονη ανακοίνωση ημερομηνίας εκλογών το 2015.

Οι ανεξάρτητοι και ο αρχηγός του μικρού κόμματος

Τώρα πρέπει να πάρουν την ευθύνη και οι βουλευτές πέραν των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, τόνισε. Οι βουλευτές αυτοί πρέπει να αποφασίσουν αν θα σκύψουν το κεφάλι. Οι ευθύνες είναι βαριές και θα ακολουθήσουν και τους 300 για πολλά χρόνια.

Αφησε αιχμές για τον Φώτη Κουβέλη. «Αρχηγός μικρότερου κόμματος φαίνεται να υποκύπτει και να συμμαχεί με αυτούς που πριν από λίγο καιρό χαρακτήριζε επικίνδυνους για την αριστερά», υποστήριξε.

Η επόμενη μέρα

Αν εκλεγεί Πρόεδρος τότε αμέσως μετά θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, θα αρχίσουμε τη συζήτηση για το χρέος και θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με τη στήριξη της πιστωτικής γραμμής. Παράλληλα θα προχωρήσει η συνταγματική αξιολόγηση.

Αν δεν βγει Πρόεδρος και πάμε σε εκλογές, θα υπάρξει αβεβαιότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πανικό γιατί επιδιώκει εκλογές που δεν τις θέλει η κοινωνία και δεν μπορεί να διαχειριστεί, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v