Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαφαζάνης: Πρώτα θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο και μετά θα ζητήσουμε διαγραφή χρέους

Ο κ. Λαφαζάνης υπενθύμισε ότι αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η ακύρωση του Μνημονίου. Σημείωσε πως δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια κάτι τέτοιο καθώς κάθε κυρίαρχη χώρα αποφασίζει με βάση τα συμφέροντά της. Plan B για δραχμή ζητά ο Λαπαβίτσας.

Λαφαζάνης: Πρώτα θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο και μετά θα ζητήσουμε διαγραφή χρέους

Την άποψη ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει πρώτα στην ακύρωση της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών της νόμων και εν συνεχεία να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους με μοναδικό θέμα συζήτησης τη διαγραφή χρέους διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό υπενθύμισε ότι αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων σημειώνοντας ότι δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια κάτι τέτοιο καθώς κάθε κυρίαρχη χώρα αποφασίζει με βάση τα συμφέροντά της και δεν θέτει υπό την έγκριση τρίτων τις αποφάσεις της.

Μετά την ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη η κυβέρνηση να ανοίξει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη διαγραφή του χρέους.

Plan B για δραχμή ζητά ο Λαπαβίτσας

«Καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και τέσσερα διαφορετικά και εναλλακτικά πλάνα». Αυτό δήλωσε ο οικονομολόγος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Λαπαβίτσας, σύμφωνα με το iefimerida.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. 'Ενα από τα πλάνα τα οποία πρέπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό».

Παράλληλα ο κ. Λαπαβίτσας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τ' αβγά και τα πασχάλια και το θέμα είναι πώς θα βγεί η χώρα από το τέλμα. Περιγράφοντας την κατάσταση είπε ότι οι αγορές θα αντιδράσουν και ήδη αντιδρούν.

Ήταν αναμενόμενο και είναι αναμενόμενο να αντιδράσουν οι αγορές είπε ο κ. Λαπαβίτσας και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την αυτοπεποίθηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v